Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε απελευθέρωση των ναύλων και σε «δέσιμο» των πλοίων προχωρούν οι ακτοπλόοι

Σε απελευθέρωση των ναύλων και σε «δέσιμο» των πλοίων προχωρούν οι ακτοπλόοι

Στην απελευθέρωση εισιτηρίων και δρομολογίων αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας έπειτα από οριστική ρήξη με την κυβέρνηση. Παράλληλα, δένουν τα πλοία στα λιμάνια την Τρίτη 16 Μαΐου καταγγέλλοντας εμπαιγμό τους από πλευράς του ΥΕΝ.

53

Στην απελευθέρωση εισιτηρίων και δρομολογίων αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας έπειτα από οριστική ρήξη με την κυβέρνηση. Παράλληλα, δένουν τα πλοία στα λιμάνια την Τρίτη 16 Μαΐου καταγγέλλοντας εμπαιγμό τους από πλευράς του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ) Στέλιος Σαρρής, οι ακτοπλόοι έλαβαν αυτήν την απόφαση, λόγω του «συνεχιζόμενου εμπαιγμού τους» από το ΥΕΝ σε ό,τι αφορά το θέμα της απελευθέρωσης.

Γι αυτό, όπως είπε, αποφασίστηκε από όλα τα μέλη της Ένωσης η άμεση και πλήρης εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 3577/92, μέσω του οποίου θα επιτευχθεί η απελευθέρωση των θαλάσσιων ενδομεταφορών χωρίς παρέμβαση του κράτους.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη όσες ακτοπλοϊκές εταιρείες το επιθυμούν, μπορούν να αυξήσουν ελεύθερα τα ναύλα τους.

Ο κ. Σαρρής προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε ενέργεια από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου για να μην επιτραπεί σε ακτοπλοϊκή εταιρεία να αυξήσει τα ναύλα της, προσκρούει στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και είναι παράνομη.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ στις αποφάσεις των Εφοπλιστών. «Οι εφοπλιστές με το λόκ άουτ που κήρυξαν και τις νέες απαιτήσεις τους προκαλούν τον ελληνικό λαό και ειδικά τους ναυτεργάτες και τους νησιώτες. Οι αξιώσεις των εφοπλιστών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου φανερώνουν πόσο δίκαιος ήταν ο αγώνας και τα αιτήματα των ναυτεργατών και πόσο έκθετη είναι η κυβέρνηση που με τον αυταρχισμό και την επιστράτευση αντιμετώπισε τον αγώνα τους.

»Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους νησιώτες να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει με επάρκεια τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και με φθηνό εισιτήριο για το λαό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024