Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πύρινο» κήρυγμα Χριστόδουλου για το διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους

«Πύρινο» κήρυγμα Χριστόδουλου για το διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους

Για προσπάθεια επιβολής καινοφανών απόψεων υπέρ της εγκαθίδρυσης της αθεΐας στην Ελλάδα από μία μειοψηφούσα μερίδα διανοουμένων θαμώνων της πλατείας Κολωνακίου έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος, χαρακτηρίζοντας απονενοημένο διάβημα το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους.

51

Με πύρινα λόγια αναφέρθηκε στο διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στη διάρκεια κυριακάτικου κηρύγματος από το Ναό του Ζωοδόχου Πηγής.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για προσπάθεια επιβολής «καινοφανών απόψεων υπέρ της εγκαθίδρυσης της αθεΐας στην Ελλάδα και απαξίωσης της πίστης της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας που εκκλησιάζεται από μία μειοψηφούσα μερίδα διανοουμένων θαμώνων της πλατείας Κολωνακίου κατά της Κυριακής».

Με αφορμή τη συζήτηση για το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους ο κ. Χριστόδουλος σημείωσε: «Αυτός ο λαός και ο τόπος αν υπάρχει σήμερα στο χάρτη το οφείλει στην Εκκλησία και έχει τέτοιου είδους οργανική σύνδεση με την Εκκλησία, την Ορθοδοξία και την Πίστη, ώστε θα ήταν απονενοημένο το διάβημα του διαχωρισμού των δύο αυτών μεγεθών μέσα σε έναν κόσμο, ο οποίος φτωχαίνει συνεχώς από πλευράς αξιώς και αρχών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024