Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Kρατούμενος απέδρασε με στρατιωτικό τζιπ από τη Χαλκίδα, αλλά τελικά συνελήφθη

Kρατούμενος απέδρασε με στρατιωτικό τζιπ από τη Χαλκίδα, αλλά τελικά συνελήφθη

Πρωτοφανής απόδραση σημειώθηκε στη Χαλκίδα, όταν 32χρονος που είχε συλληφθεί για κλοπή απέδρασε από το Αστυνομικό Τμήμα και διέφυγε με στρατιωτικό τζιπ τύπου Hummer από κοντινή μονάδα Πεζοναυτών. Ο δραπέτης συνελήφθη. Θα αποδοθούν ευθύνες λέει το ΥΠΕΘΑ.

28

Πρωτοφανής απόδραση σημειώθηκε στην Εύβοια, την Τρίτη, όταν 32χρονος που είχε συλληφθεί για κλοπή απέδρασε από το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας και στη συνέχεια κατάφερε να διαφύγει με στρατιωτικό τζιπ τύπου Hummer, που πήρε από μονάδα Πεζοναυτών, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο δραπέτης εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ απομακρύνθηκε ο διοικητής του Τάγματος.

Συγκεκριμένα, ο 32 χρονος Νικόλαος Μπούτσικας, ο οποίος ήταν κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας και επρόκειτο να οδηγηθεί στον ανακριτή, εκμεταλλεύτηκε στιγμιαία απροσεξία του αστυνομικού φρουρού και απέδρασε από το αστυνομικό τμήμα.

Στη συνέχεια μπήκε χωρίς να γίνει αντιληπτός στη Μονάδα Πεζοναυτών Χαλκίδας, «άρπαξε» ένα τζιπ και βγήκε από την πύλη του στρατοπέδου χωρίς κάποιος να τον ελέγξει.

Ο Μπούτσικας διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ η εξαφάνιση του Hummer έγινε αντιληπτή μετά την καταμέτρηση στη μονάδα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός τόσο στην Αστυνομία όσο και στο στρατόπεδο και άρχισαν οι αναζητήσεις.

Μερικές ώρες αργότερα, το στρατιωτικό όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στο δρόμο Χαλκίδας – Αιδηψού. Το Hummer είχε κολλήσει στα χιόνια, που έφταναν το 1,5 μέτρο.

Οι έρευνες για τον 32χρονο συνεχίστηκαν και τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη σε εξοχική κατοικία στο χωριό Κυπαρίσσι, την οποία διέρρηξε για να προστατευθεί από το κρύο και να κρυφτεί.

Για την κλοπή του τζιπ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ υέθηκε σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του Τάγματος των Πεζοναυτών στη Χαλκίδα, έως ότου ξεκαθαριστουν οι συνθήκες του περιστατικού. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπ.Σπηλιωτόπουλος ζήτησε εξηγήσεις για την υπόθεση από τον αρχηγό ΓΕΣ Νικόλαο Ντούβα.

Ο πατέρας του 19χρονου φρουρού, που βρισκόταν στην πύλη του Τάγματος, δήλωσε στην τηλεόραση του Alter, ότι ο υιός του είχε αποκοιμηθεί στην σκοπιά. Παραδέχθηκε ότι ο 19χρονος έχει ευθύνες, ωστόσο ζήτησε να μεταφερθεί σε άλλη μονάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι φοβάται για την ζωή του υιού του.

Ο πατέρας του φρουρού ξεκαθάρισε ότι ο υιός του δεν έχει καμία σχέση με τον δραπέτη, ούτε είναι συγχωριανοί, όπως είχε αρχικά ακουστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκοπός της πύλης του στρατοπέδου ισχυρίστηκε πως το τζιπ βγήκε επειδή ο οδηγός τού είπε ότι πήγαινε σε αποστολή για απεγκλωβισμό ατόμων από τα χιόνια.

Σχετικά με το επεισόδιο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διέψευσε τα περί παραιτήσεως του αρχηγού ΓΕΣ. «Η μεγάλη προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων διαχρονικά στην ελληνική κοινωνία και στην άμυνα και ασφάλεια της χώρας, δεν μπορεί να απαξιωθεί από ένα συμβάν για το οποίο θα αποδοθούν οι ευθύνες και οι προβλεπόμενες από τους Στρατιωτικούς Κανονισμούς κυρώσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024