Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διατεθειμένη να αποδεχθεί ρύθμιση για την καύση των νεκρών εμφανίζεται η Εκκλησία

Διατεθειμένη να αποδεχθεί ρύθμιση για την καύση των νεκρών εμφανίζεται η Εκκλησία

Διατεθειμένος να αποδεχθεί τη ρύθμιση ζητημάτων για την καύση των νεκρών και τον θρησκευτικό όρκο, προκειμένου να μην θιγεί με την αναθεώρηση του Συντάγματος το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος, φέρεται να είναι ο Αρχιεπίσκοπος.

43

Διατεθειμένος να αποδεχθεί τη ρύθμιση ζητημάτων που προκαλούν μακροχρόνιες τριβές, όπως είναι η καύση των νεκρών και ο θρησκευτικός όρκος, προκειμένου να μην θιγεί με την αναθεώρηση του Συντάγματος το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος, φέρεται να είναι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, ο Αρχιεπίσκοπος και η κυβέρνηση έχουν ήδη συμφωνήσει να μην τεθούν στη διαδικασία της αναθεώρησης ζητήματα όπως το καθεστώς της εκκλησιαστικής περιουσίας και η μισθοδοσία του κλήρου, την οποία επωμίζεται το κράτος.

O κ. Χριστόδουλος φέρεται, επίσης, να έχει εξασφαλίσει την ανοχή της Πολιτείας απέναντι στις ενέργειές του και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου σε σχέση με τη διαδικασία της κάθαρσης στην Εκκλησία.

Σύμφωνα με πηγές της Αρχιεπισκοπής, σε αντάλλαγμα η Εκκλησία είναι διατεθειμένη να συμφωνήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την κατοχύρωση της καύσης των νεκρών, της πολιτικής ταφής και για την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου.

Επίσης αναμένεται να αποδεχθεί την κατάργηση του νόμου (που ψηφίστηκε επί Μεταξά) ο οποίος προβλέπει ως προϋπόθεση για την ίδρυση εντευκτηρίων και ναών των αλλόθρησκων τη χορήγηση αδείας από τον οικείο μητροπολίτη. Εκκλησιαστικές πηγές εξηγούν πως το ότι η Εκκλησία δεν θα αντιταχθεί σημαίνει ότι η Αρχιεπισκοπή θα προσπαθήσει να ελέγξει και να αποτρέψει τις αντιδράσεις που ασφαλώς αναμένεται να σημειωθούν από τους «σκληροπυρηνικούς» μητροπολίτες.

Ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται, ακόμα, να έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι κατά τη διάρκεια της συνταγματικής αναθεώρησης η κυβέρνηση θα απορρίψει προτάσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και μεμονωμένων βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, για τον πλήρη διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως σύντομα θα εκδηλωθεί από την κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία για τη νομιμοποίηση της καύσης των νεκρών και της πολιτικής ταφής. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως και στη ΝΔ το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από ώριμο.

Υπέρ του μέτρου, άλλωστε, έχουν ταχθεί κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως ο Μιλτιάδης Έβερτ αλλά και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε ζητήσει να ανοίξει διάλογος για την καύση των ετερόδοξων νεκρών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024