Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επικρίσεις από την ΕΕ για τη λειτουργία των Microsoft, Yahoo και Google στην Κίνα

Επικρίσεις από την ΕΕ για τη λειτουργία των Microsoft, Yahoo και Google στην Κίνα

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκό Βάλστρομ επέκρινε τις τρεις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο για την τακτική τους να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του Πεκίνου και να λογοκρίνουν το κινεζικό Διαδίκτυο.

36

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκότ Βάλστρομ επέκρινε τις τρεις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο για την τακτική τους να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του Πεκίνου και να λογοκρίνουν το κινεζικό Διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει το BBC, η Βάλστρομ, επίτροπος αρμόδια για Θεσμικές Σχέσεις και τη Στρατηγική Επικοινωνίας, γράφει στο blog της (ανεπίσημο διαδικτυακό ημερολόγιο) ότι οι τρεις γίγαντες «εφαρμόζουν εύκαμπτα ηθικά στάνταρτ ανάλογα με το πού δραστηριοποιούνται». Οι εταιρείες αγνοούν τους κανόνες ηθικής και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προσθέτει.

Όπως έχουν καταγγείλει οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα και άλλες οργανώσεις, το Google στην Κίνα δεν εμφανίζει στις σελίδες με τα απολέσματα αναζητήσεων ιστοσελίδες με περιεχόμενο που έχει κριθεί «ακατάλληλο» από την κινεζική κυβέρνηση για πολιτικούς λόγους.

Η Microsoft και το Yahoo! έχουν επίσης ενδώσει στις απαιτήσεις του Πεκίνου για λογοκρισία. Για παράδειγμα, οι Κινέζοι χρήστες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Microsoft για να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν τα προσωπικά τους blog δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν λέξεις όπως «ελευθερία», «δημοκρατία» ή «διαδήλωση».

Οι τρεις εταιρείες έχουν δικαιολογήσει τις πρακτικές τους στην Κίνα με το επιχείρημα ότι είναι υποχρεωμένες να σέβονται τους νόμους και την Πολιτεία σε οποιαδήποτε χώρα και αν δραστηριοποιούνται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024