Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευθείες βολές κατά του Δ.Σιούφα από τον Γ.Παλαιοκρασσά

Ευθείες βολές κατά του Δ.Σιούφα από τον Γ.Παλαιοκρασσά

Σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Ανάπτυξης άφησε ο τέως πρόεδρος της ΔΕΗ Γ.Παλαιοκρασσάς για τον πόλεμο, όπως είπε, εναντίον του και για μεθοδεύσεις εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Καταγγελίες και κατά του Στέργιου Νέζη. Απάντηση μέσω συνέντευξης από τον Δ.Σιούφα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

28

Σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα άφησε ο τέως πρόεδρος της ΔΕΗ Γιάννης Παλαιοκρασσάς για τον πόλεμο, όπως είπε, εναντίον του και για μεθοδεύσεις. Αναφερόμενος στα φαινόμενα διαπλοκής, είπε ότι τα «έπιασε χειροπιαστά» στην επιχείρηση.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα, ο κ. Παλαιοκρασσάς ανέφερε ότι υπεύθυνος για την παραμονή του τέως διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Στέργιου Νέζη έξι μήνες μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων, παρά τις ενστάσεις του ιδίου, ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, στα αιτήματά του προς τον υπουργό λάμβανε συνεχώς την απάντηση ότι «η απομάκρυνση αναβάλλεται για το προσεχές μέλλον που δεν ερχόταν ποτέ».

Ο κ. Παλαιοκρασσάς κατηγόρησε τον κ. Νέζη για μεθοδεύσεις σε αναθέσεις έργων και για προσπάθεια φίμωσης του στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, λέγοντας ότι δεν μπορούσε καν να εισηγηθεί στο ΔΣ του οποίου προήδρευε.

Για προσυμφωνημένη επιλογή και μεθοδεύσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης μίλησε ο κ. Παλαιοκρασσάς και στην περίπτωση του διορισμού του κ. Μιζάν ως γενικού διευθυντή παραγωγής, κάνοντας μάλιστα λόγο για «τελικό δείγμα συμβιβασμού με τη διαπλοκή».

Σε ερώτηση σχετική με την προειδοποίηση των υπουργών κ.κ. Σιούφα και Αλογοσκούφη ότι θα του υποβάλουν αγωγές, ο κ. Παλαιοκρασσάς απάντησε «εδώ είμαστε ας υποβάλουν αγωγές, δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί θα τις υποβάλουν».

Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του κ. Ρουσόπουλου την περασμένη εβδομάδα ότι η διαπλοκή στην οποία αναφερόταν αφορούσε στο παρελθόν, ο κ. Παλαιοκρασσάς διευκρίνισε ότι πράγματι είχε συνεννοηθεί με τον κ. Ρουσόπουλο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η διαπλοκή έπαψε με την αλλαγή της κυβέρνησης. Και προσέθεσε ότι «η διαπλοκή έχει βαθιές ρίζες και συνεχίζεται».

Πριν από τη συνέντευξη του κ. Παλαιοκρασσά, ο γγ του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου απέστειλε εξώδικο στον τέως πρόεδρο της ΔΕΗ με το οποίο ζητεί να ξεκαθαρίσει στη συνέντευξη ότι ο ίδιος δεν έχει εμπλοκή με τα όσα έχουν καταγγελθεί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παλαιοκρασσάς επιβεβαίωσε την ύπαρξη της και διευκρίνισε ότι όταν έκανε λόγο για «υψηλά πολιτικά στελέχη» στην επίμαχη συνέντευξή του δεν εννοούσε ότι συμμετέχουν στην διαπλοκή, αλλά αναφέρεται σε αυτά ως υπεύθυνα για τον «πόλεμο εναντίον μου και για την ενορχήστρωση αυτού του πολέμου».

Πριν από τη συνέντευξη, ο τέως πρόεδρος της ΔΕΗ απέστειλε το κείμενο της ομιλίας του στον εισαγγελέα, ελπίζοντας όπως είπε να βοηθήσει, σε συνδυασμό με το κείμενο της παραίτησής του στην έρευνα που διεξάγεται.

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός»

Στην έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Παλαιοκρασσάς δήλωσε ότι η συνέντευξη του δεν σηματοδοτεί αλλαγή στάσης έναντι της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά.

Διευκρίνισε επίσης ότι ο ενικός της επιστολής, στο μέρος που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό είναι έτσι «γιατί πάντα έτσι μιλώ και γράφω» στον κ. Κώστα Καραμανλή και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προσβολή σε αυτόν.

«Ήμουν το παιδάκι στο παραμύθι του Αντερσεν που τόλμησε να φωνάξει πως ο βασιλιάς είναι γυμνός!, δήλωσε ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς, εκφράζοντας την έκπληξή του για την εντύπωση που προκάλεσαν οι αναφορές της επιστολής του στα φαινόμενα διαπλοκής.

Σημείωσε δε ότι δεν πιστεύει ότι ο κ. Καραμανλής διέψευσε τις ελπίδες του, ή τον εξαπάτησε και προσέθεσε ότι άλλοι τον ώθησαν να πάρει την απόφαση για την απομάκρυνσή του.

Ερωτηθείς ποιοι ώθησαν τον πρωθυπουργό να πάρει αυτή την απόφαση, είπε: «Είναι προφανές ότι μιλάμε για τον υπουργό Ανάπτυξης».

Επίσης, ο τέως πρόεδρος της ΔΕΗ ανέλυσε διεξοδικά τις επτά υποθέσεις που έχει στείλει στον εισαγγελέα, μίλησε για μέλη του ΔΣ της επιχείρησης που μειοψηφούσαν εκ συστήματος, για «πραξικοπηματική συνεδρίαση του ΔΣ», καθώς και για 143 στελέχη της εταιρείας που είναι στο «ψυγείο» γιατί, όπως είπε, αντέδρασαν στη διαπλοκή.

Σχετικά με την υποχώρηση των οικονομικών της εταιρείας, την απέδωσε αποκλειστικά σε «εξωτερικά στοιχεία κόστους», δηλαδή στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου, και επέμεινε ότι δεν θα είχε υπάρξει εάν το υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε τις προτάσεις του για την αύξηση των τιμολογίων.

Σχετικά με την πτώση της μετοχής της επιχείρησης, είπε ότι αυτή δεν συνδέεται με τη νέα διοίκηση -αντίθετα, υποστήριξε πως η τιμή της αυξήθηκε μετά την αποχώρηση Νέζη και έως τον περασμένο Απρίλιο. Από εκεί και πέρα, απέδωσε την υποχώρηση στην εκτίμηση των επενδυτών ότι η κυβέρνηση δεν θα εγκρίνει αυξημένα τιμολόγια και συνεπώς η επιχείρηση δεν θα μπορέσει να καλύψει το αυξημένο -λόγω ακριβού πετρελαίου- λειτουργικό κόστος.

Αποχωρώντας από τον χώρο της συνέντευξης, ο κ. Παλαιοκρασσάς εμφανώς συγκινημένος είπε: «Σπίτι μου θα πάω, πού αλλού; Στο σπίτι που έκτισα πριν μπω στην πολιτική».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024