Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το κλείσιμο του ραδιοσταθμού «Best» αποφάσισε το ΕΣΡ

Το κλείσιμο του ραδιοσταθμού «Best» αποφάσισε το ΕΣΡ

Τη διακοπή λειτουργίας του ραδιοσταθμού «Best Αττικής» αποφάσισε την Τρίτη ομόφωνα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, επικαλούμενο «συνεχόμενη χαμηλή ποιοτική στάθμη προγραμμάτων μετά από σειρά χυδαίων εκφράσεων».

38

Τη διακοπή λειτουργίας του ραδιοσταθμού «Best Αττικής» αποφάσισε την Τρίτη ομόφωνα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, επικαλούμενο «συνεχόμενη χαμηλή ποιοτική στάθμη προγραμμάτων μετά από σειρά χυδαίων εκφράσεων».

Όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δημήτρης Χαραλάμπης, η απόφαση ελήφθη αναφορικά με την εκπομπή 13:00 έως 14:00 της 11ης, της 25ης και της 26ης Ιουλίου, καθώς και της 25ης Αυγούστου ύστερα από πολλές επώνυμες καταγγελίες που είχαν προηγηθεί. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είχε κληθεί σε ακρόαση ο σταθμός και, ενώ είχε υποσχεθεί να προσκομίσει υπόμνημα, ουδέποτε το έπραξε.

Η βαρύτητα της ποινής προκάλεσε εντύπωση, καθώς η διαδικασία την οποία συνήθως ακολουθεί το ΕΣΡ είναι σύσταση, πρόστιμο και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, διακοπή της λειτουργίας.

Eξάλλου, αναφορικά με τα περιστατικά διαφθοράς και την παρουσίασή τους από τα τηλεοπτικά κανάλια, ο κ. Χαραλάμπης δήλωσε ότι γίνεται έρευνα και θα κληθεί προς ακρόαση το κανάλι Alpha για δύο περιστατικά στις 20/10 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του, ενώ παράλληλα εξετάζονται και οι εκπομπές «Zούγκλα» και «Kίτρινος Tύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Σχόλιο Ρουσόπουλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε για το θέμα: «Σεβόμενος το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας μιας ανεξάρτητης αρχής δεν θα κρίνω την απόφαση. Το ζήτημα που δημιουργείται φέρνει και πάλι στο προσκήνιο με τον τρόπο του την ανάγκη να υπάρξουν κανόνες στο χώρο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, στο πλαίσιο πάντοτε της αυτονόητης ελευθερίας της έκφρασης και της ισότητας στην εφαρμογή του νόμου. Διαρκής στόχος όλων μας πάντως πρέπει να είναι η αποκατάσταση ενός κλίματος αξιοπιστίας, τόσο των μέσων, όσο και της Πολιτείας».

Αντίδραση από τον ΣΥΝ

Το θέμα σχολίασε ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου του ΣΥΝ Ν.Βούτσης. «Εκφράζουμε την έκπληξη, αλλά και την οργή μας για την απόφαση του ΕΣΡ σχετικά με τη λειτουργία του πολύ καλού μουσικού ραδιοσταθμού BEST. Είναι ακατανόητες, βεβαίως, τόσο η επί της ουσίας (βωμολοχίες) αιτίαση, που δεν δικαιολογεί την βαρύτατη ποινή, όσο και η επίκληση της συλλογική ευθύνης της ιδιοκτησίας και της διεύθυνσης του ραδιοσταθμού, στο όνομα του όποιου προβλήματος για μια και μόνη εκπομπή, βάσει του περιεχομένου της οποίας έκρινε το ΕΣΡ ότι θα είχε δικαιοδοσία για να παρέμβει.

»Πέραν όμως αυτών των ζητημάτων, που καθιστούν την απόφαση απολύτως έωλη και βαρύτατα λογοκριτική, θα έπρεπε τα μέλη του ΕΣΡ να είχαν γνώση και γνώμη για το ποιόν, το επίπεδο πολιτισμού και αισθητικής των εκπομπών, όπως και για την άμεμπτη, μακρόχρονη, αιρετική και πρωτοποριακή διαδρομή του Γρ.Ψαριανού στα ερτζιανά, προτού να ρίξουν τους κεραυνούς τους στις σχετικές εκπομπές λόγου, στις οποίες, επί δεκαπενταετία, ο Γρ.Ψαριανός έχει διακριθεί.

»Ελπίζουμε οι εύλογες αντιδράσεις που θα ξεσηκώσει η απόφαση να οδηγήσουν στην άμεση ανάκληση αυτής της ίδιας της απόφασης ως ελάχιστη απόδειξη ότι το ΕΣΡ διαμορφώνει τις τελικές του αποφάσεις σε επαφή με την κοινωνία και όχι σε βάρος των αρχών τις οποίες, εκ του νόμου, έχει ιδρυθεί για να προασπίζει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024