Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την Τετάρτη αποφασίζουν οι εργαζόμενοι εάν θα ανοίξουν τη χωματερή

Την Τετάρτη αποφασίζουν οι εργαζόμενοι εάν θα ανοίξουν τη χωματερή

Περισσότεροι από 35.000 τόνοι σκουπιδιών «πνίγουν» την Αττική. «Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για τη διαμόρφωση ενός νέου χώρου ΧΥΤΑ» τονίζει ο Θ.Ρουσόπουλος, ενώ οι εργαζόμενοι στη χωματερή αποφασίζουν την Τετάρτη για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

71

Περισσότεροι από 35.000 τόνοι σκουπιδιών «πνίγουν» το Λεκανοπέδιο Αττικής και σχηματίζουν «βουνά» στους δρόμους της Αθήνας, λόγω της αποχής -επί οκτώ ημέρες- των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λυματολάσπη της Ψυττάλειας.

Tο ΔΣ των εργαζομένων συνεδρίασε την Τρίτη και αποφάσισε τη σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη, στην οποία θα καθοριστεί η πορεία των κινητοποιήσεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται να πετάξουν το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση, αποδεχόμενοι την έκκληση του φορέα διαχείρισης της χωματερής (ΕΣΔΚΝΑ) για αποσύνδεση του θέματος της λάσπης από τα σκουπίδια.

Στην περίπτωση αυτή, θα ανοίξουν τη χωματερή για τη μεταφορά απορριμμάτων, όχι όμως και για τη λυματολάσπη η οποία θα μπλοκάρεται στην είσοδο του ΧΥΤΑ. Με τον τρόπο αυτό το πρόβλημα θα μεταφερθεί στην κυβέρνηση, η οποία θα κληθεί να επιλέξει εάν θα επιβάλει με τη συνδρομή των ΜΑΤ την απόθεση της λυματολάσπης στη χωματερή ή αν θα προχωρήσει στην ανακοίνωση κάποιας άλλης λύσης ώστε προσωρινά να βρεθεί εναλλακτικός χώρος για την εναπόθεσή της.

Oι πληροφορίες αναφέρουν πως οι διεργασίες για την εξεύρεση άλλων χώρων, όπου θα πηγαίνει η λυματολάσπη, βρίσκονται σε εξέλιξη από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Μάλιστα, στελέχη που σχετίζονται με τον ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων σημείωναν πως έχουν βρεθεί οι χώροι, αλλά η ανακοίνωσή τους θα γίνει μόλις διευθετηθούν οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για τη διαμόρφωση ενός νέου χώρου ΧΥΤΑ και για τη διευθέτηση του προβλήματος με τη λυματολάσπη. Έχουμε προχωρήσει σε ένα πολύ σημαντικό βαθμό» τόνισε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024