Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία στην Αθήνα για τις παράλληλες εκδηλώσεις ακροδεξιών και αριστερών οργανώσεων

Ανησυχία στην Αθήνα για τις παράλληλες εκδηλώσεις ακροδεξιών και αριστερών οργανώσεων

Ανησυχία προκαλεί η κεντρική εκδήλωση της πρώτης πανευρωπαϊκής συγκέντρωσης της άκρας Δεξιάς, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στα Εξάρχεια. Στις 17:30, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ομόνοια.

71

Ανησυχία στις ελληνικές αρχές προκαλεί η κεντρική εκδήλωση της πρώτης πανευρωπαϊκής συγκέντρωσης της άκρας Δεξιάς, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στα Εξάρχεια. Μισή ώρα νωρίτερα, το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Στη συγκέντρωση των ακροδεξιών αναμένεται να δώσουν το «παρών» ομάδες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Ρουμανία, ο αριθμός ωστόσο των διαδηλωτών από το εξωτερικό αναμένεται μικρός.

Οι Έλληνες διοργανωτές της «Χρυσής Αυγής» ανακοίνωσαν ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στην οδό Σολωμού, στα Εξάρχεια.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο γγ της οργάνωσης, Νίκος Μιχολολιάκος, ο πρόεδρος της ιταλικής φασιστικής οργάνωσης, Ρομπέρτο Φιόρε, ο πρόεδρος των Ρουμάνων ακροδεξιών, Τούντορ Ιονέσκου, καθώς και εκπρόσωποι των Γερμανών νεοναζί του NPD, αλλά και οι Ισπανοί νοσταλγοί του Φράνκο της La Falange.

Στη συνέχεια, τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

«Η δημοκρατική εγρήγορση και τα αγωνιστικά αντανακλαστικά των οργανώσεων εναντίον του ρατσισμού και υπέρ των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως επίσης και η λαϊκή κινητοποίηση σε σειρά μεγάλων πόλεων της περιφέρειας, φαίνεται ότι απέτρεψαν τη σχεδιαζόμενη από μηνών προκλητική σύναξη των νεοναζιστικών ομάδων από την Ευρώπη» δήλωσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού, Νίκος Χουντής, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη συγκέντρωση των νεοναζί.

«Η ελληνική κυβέρνηση, πολύ καθυστερημένα, ευαισθητοποιήθηκε, και κυρίως μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του εβραϊκού συμβουλίου και τις προφανείς δυσχέρειες που θα επέφερε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η συνθηματολογία εναντίον του τούρκικου λαού. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι θα αποτελεί κόλαφο η ενδεχόμενη ανεμπόδιστη πορεία των φιλοναζί οργανώσεων το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας» επισήμανε ο κ. Χουντής.

Και κατέληξε: «Όχι μόνο θα είναι υπεύθυνη απέναντι στην ευρύτατη κινητοποίηση Ελλήνων δημοκρατικών πολιτών από όλη την Ελλάδα, αλλά και για όσα πιθανώς θα επακολουθήσουν, εάν επιτραπεί αυτή η πρόκληση».

Οι ελληνικές αρχές ανησυχούν, καθώς, πέραν της προγραμματισμένης συγκέντρωσης της άκρας Δεξιάς, προετοιμάζονται συγκεντρώσεις από φορείς και οργανώσεις που επιθυμούν να εμποδίσουν το «Φεστιβάλ Μίσους». Συγκεκριμένα, το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο στις 17:30 στην Ομόνοια.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε τους ναζί να παρελάσουν στο κέντρο της Αθήνας, δεν πρέπει να αφήσουμε το μίσος να δηλητηριάσει την πόλη μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

Παράλληλα, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο, στις 17:30, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού.

Καμπάνια κατά του νεοφασισμού στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή, τριήμερες εκδηλώσεις ενάντια στο νεοφασισμό, με αφορμή το ευρωπαϊκό «Φεστιβάλ Μίσους», έχει προγραμματίσει μέχρι την προσεχή Κυριακή στη Θεσσαλονίκη η οργάνωση Κάθε Μέρα Πολίτης, με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Η έναρξη της καμπάνιας ευαισθητοποίησης έγινε στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, όπου μοιράστηκαν φυλλάδια, καλώντας τους πολίτες «να αποδοκιμάσουν έμπρακτα το περιεχόμενο της συνάντησης και να απομονώσουν ασφυκτικά τους διοργανωτές της, ηθικά και πολιτικά».

Το Σάββατο θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης και την Κυριακή, έξω από την πύλη της ΔΕΘ, η καμπάνια θα ολοκληρωθεί με τη διανομή φυλλαδίων ενάντια στο νεοφασισμό.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι την Κυριακή, τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» και οι Ευρωπαίοι ομοϊδεάτες τους, που δεν αναμένεται να είναι τελικά περισσότεροι από 100, θα κατευθυνθούν πιθανότατα στο Μελιγαλά, όπου στις 11 το πρωί έχουν προγραμματίσει εκδήλωση στην «Πηγάδα».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024