Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ψηφιακή στρατηγική» με ορίζοντα το 2013 παρουσίασε η Επιτροπή Πληροφορικής

«Ψηφιακή στρατηγική» με ορίζοντα το 2013 παρουσίασε η Επιτροπή Πληροφορικής

Η ψηφιακή στρατηγική της χώρας για την περίοδο 2006-2013 παρουσιάστηκε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου από την Επιτροπή Πληροφορικής. Εντός δύο ετών, οι συντάξεις του Δημοσίου, οι συναλλαγές με την Εφορία και τα Τελωνεία θα εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά.

36

Η ψηφιακή στρατηγική της χώρας για την περίοδο 2006-2013 παρουσιάστηκε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο από την Επιτροπή Πληροφορικής.

Η ψηφιακή στρατηγική περιλαμβάνει πάνω από 65 δράσεις και διαιρείται σε δυο τμήματα, εκ των οποίων το πρώτο έχει χρονικό ορίζοντα ως το 2008 και το δεύτερο εκτείνεται ως το 2013, ανέφερε ο συντονιστής της Επιτροπής Πληροφορικής και ειδικός γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας. καθηγητής Βασίλης Ασημακόπουλος.

Έως το 2008 θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών προμηθειών, την ενίσχυση της ευρυζωνικότητας, την αυτοματοποίηση των πέντε συχνότερα απαιτούμενων δικαιολογητικών και τη θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής υπογραφής.

Μετά το 2008, η στρατηγική εστιάζεται στη δημιουργία ηλεκτρονικών σημείων μιας στάσης για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και τη δυναμικότερη ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας, ένας από τους στόχους της στρατηγικής είναι είναι οι συναλλαγές με την Εφορία, τα Τελωνεία και οι συντάξεις του δημοσίου να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

Στην αναγκαιότητα αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών. Ο Βασίλης Ανδρονόπουλος αναφέρθηκε στα τρία μεγάλα προγράμματα που αφορούν το ζήτημα αυτό, δηλαδή την Εθνική Διαδικτυακή Πύλη «Ερμής», το Ενιαίο Σύστημα Αυθεντικοποίησης και Ασφάλειας Συναλλαγών και το Ενιαίο Σύστημα Διαλειτουργικότητας των Συστημάτων των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Η παρουσίαση της Τρίτης σηματοδοτεί την έναρξη διαβουλεύσεων για το θέμα της ψηφιακής στρατηγικής και η τελική πρόταση θα υποβληθεί προς έγκριση στην κυβερνητική επιτροπή στα τέλη του έτους, με στόχο να αρχίσει η υλοποίηση των προγραμμάτων στις αρχές του 2006.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024