Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση κατά της Χρυσοπηγής εξαπολύει ο Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος

Επίθεση κατά της Χρυσοπηγής εξαπολύει ο Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος

Επίθεση κατά της Χρυσοπηγής εξαπολύει ο υπό παραίτηση μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος. «Είκοσι χρόνια μού έχουν κηρύξει τον πόλεμο» αναφέρει. Υποστηρικτές του ετοιμάζουν κάθοδο στην Αθήνα. Επαφές Χριστόδουλου με στόχο τη στήριξη των ιεραρχών.

43

Επίθεση κατά της Χρυσοπηγής εξαπολύει ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, μία μέρα πριν καταθέσει και επισήμως στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο την παραίτησή του.

«Δεν μου συγχώρεσαν ποτέ ότι έφυγα από το Μοναστήριο (της Χρυσοπηγής), στο οποίο άντεξα μόνο τέσσερις μήνες. Δεν μου συγχώρεσαν ότι βρέθηκαν κοντά στον Αρχιεπίσκοπο, στο στενό του περιβάλλον. Τους πείραξε το αριστερό μου παρελθόν. Είκοσι χρόνια μού έχουν κηρύξει τον πόλεμο» δηλώνει σε συνέντευξή του στα Νέα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι:

«Το 1998 και όταν ήταν να εκλεγώ μητροπολίτης Δημητριάδος, μέλος της Χρυσοπηγής, ιεράρχης, έστειλε ανθρώπους του στην ΕΥΠ να συγκεντρώσουν στοιχεία για ένα πνευματικό μου παιδί που εγκατέλειψε το Στρατό -όπου υπηρετούσε ως μόνιμος αξιωματικός- για να γίνει κληρικός».

Ο Θεσσαλιώτιδος κατηγορεί τα μέλη της Χρυσοπηγής πως «έψαχναν οτιδήποτε που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον μου. Τέτοιο μίσος είχαν. Το ότι εξελέγην μητροπολίτης το φέρουν βαρέως. Έχω την αίσθηση ότι δεν θα συγχωρέσουν ποτέ γι αυτό τον Αρχιεπίσκοπο».

Ο κ. Θεόκλητος αρνείται ότι γνώριζε την εμπλοκή του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη στο παραδικαστικό κύκλωμα, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες ότι μετέφερε στα δικαστήρια του Πειραιά δικαστική του διαμάχη με τον πρώην μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, προκειμένου να επωφεληθεί των γνωριμιών του Γιοσάκη, δηλώνει:

«Πράγματι, ήμουν και εγώ ένας από εκείνους που εισηγήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο να αξιοποιήσει τον Γιοσάκη, με τον οποίο είχα γνωριστεί σε ανύποπτο χρόνο. Δεν ζήτησα καμία μεσολάβηση, γιατί η περίπτωσή μου, δηλαδή τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του πρώην Αττικής, δεν χρειαζόταν καμία μεσολάβηση. Κάποιοι (δεν θέλω να πω ονόματα), επειδή ήξεραν ότι είμαι κοντά στον Αρχιεπίσκοπο, μου είχαν ζητήσει να βοηθήσω τον Γιοσάκη. Πέραν αυτού ουδέν…».

Στο ερώτημα γιατί δήλωσε ότι κατοικεί στον Πειραιά, ενώ είναι γνωστό ότι διαμένει στην Καρδίτσα, ο Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος απαντά: «Ο δικηγόρος μου μού είπε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα για θέματα Τύπου μπορούν να εκδικαστούν εκεί μου εκδίδεται το έντυπο. Και έτσι, δήλωσα τη διεύθυνση μιας γνωστής μου κυρίας».

Υποστηρίζει, επίσης, ότι δεν είχε ποτέ σχέση με τους Βαβύλη και Τριανταφυλλάκη και προσθέτει: «Δεν πιστεύω ότι ο Χριστόδουλος έστειλε στα Ιεροσόλυμα αυτούς τους δύο με σκοπό να πλήξουν τον Βόστρων, ώστε να ωφεληθεί ο Ειρηναίος. Δεν ταιριάζει στο ήθος του».

Αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Κουλουσούσα, δηλώνει ότι τον γνώρισε μετά τον σεισμό του 1999 στα Λιόσια και όταν έγινε μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος ο Κουλουσούσας τού ζήτησε να γίνει μοναχός.

«Ρώτησα τη Μονή Παντοκράτορος στο Αγιον Όρος, όπου τον γνωρίζανε. Ρώτησα φίλο μου καθηγητή της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης που τον είχε μαθητή, μου είπαν όλοι τα καλύτερα λόγια. Στη συνέχεια, ενώ χειροτονήθηκε μοναχός, πήγε στο Αμερικάνικο Κολέγιο στην Αθήνα για να βελτιώσει τα αγγλικά του. Στην Αθήνα τον γνώρισε ο Αρχιεπίσκοπος.

» Εγώ μετά από αίτηση της Αρχιεπισκοπής τού έδωσα απολυτήριο από τη μητρόπολη και πήγε στην Αθήνα. Δεν άντεξε τη ζωή του μοναχού. Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει όποιον δρόμο θέλει. Τι το μεμπτό σ αυτό;» διερωτάται.

Τέλος, εκφράζει πικρία τόσο για τη στάση των ιεραρχών απέναντί του, καθώς όπως λέει «δεν μπήκαν στον κόπο να μου τηλεφωνήσουν, να με ακούσουν, με εξαίρεση του μητροπολίτες Ιωαννίνων, Κορινθίας και Τρίκκης», όσο και για τη στάση της Αρχιεπισκοπής: «Δυστυχώς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ούτε από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου μού τηλεφώνησαν».

Σημειώνεται ότι κάθοδο στην Αθήνα ετοιμάζουν την Τρίτη, στις 08.00, ιερείς και πιστοί από την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα προκειμένου να συμπαρασταθούν στον κ. Θεόκλητο. Κλήρος και πιστοί προσπαθούν να μεταπείσουν τον κ.Θεόκλητο και εάν αυτό δεν επιτευχθεί θα ζητήσουν από τη ΔΙΣ να μην κάνει δεκτή την παραίτηση του. Συγκέντρωση συμπαράστασης θα γίνει και τη Δευτέρα στην Καρδίτσα.

Συναντήσεις με ιεράρχες

Την ίδια ώρα, τη στήριξη των ιεραρχών αναζητά ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και στο πλαίσιο αυτό συναντάται τη Δευτέρα στην Αρχιεπισκοπή με τους μητροπολίτες Πειραιώς, Δημητριάδος, Καλαβρύτων, Θηβών, Ναυπάκτου, Θεσσαλονίκης και Σπάρτης.

Οι επαφές γίνονται και εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την Τρίτη, στη διάρκεια της οποίας θα υποβάλει επισήμως την παραίτηση του ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος. Επίσης, θα δώσουν εξηγήσεις στη ΔΙΣ οι μητροπολίτες Αττικής, Παντελεήμων και Χίου, Διονύσιος, για τους τεράστιους λογαριασμούς που φέρονται να έχουν σε τράπεζες του εξωτερικού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024