Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μέτωπο» Σουφλιά με τους παραλιακούς δήμους για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό

«Μέτωπο» Σουφλιά με τους παραλιακούς δήμους για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό

Κινητοποιήσεις και συμβολικό κλείσιμο της παραλιακής στο ύψους του Αγίου Κοσμά προαναγγέλλουν οι δήμαρχοι Αλίμου, Ελληνικού, Γλυφάδας και Αργυρούπολης για το θέμα του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό. «Μην ανησυχείτε» διαμηνύει ωστόσο ο Γ.Σουφλιάς.

71

Κινητοποιήσεις και συμβολικό κλείσιμο της παραλιακής στο ύψους του Αγίου Κοσμά προαναγγέλλουν οι δήμαρχοι Αλίμου, Ελληνικού, Γλυφάδας και Αργυρούπολης για το θέμα του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό. «Μην ανησυχείτε» διαμηνύει ωστόσο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.

Οι δήμαρχοι θέτουν μια σειρά προϋποθέσεων για την αξιοποίηση του πάρκου, όπως να μην δοθεί τμήμα του για οικοδομική αξιοποίηση και να απομακρυνθούν οπωσδήποτε οι παρακείμενες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης, κατηγορούν τον κ. Σουφλιά ότι αρνείται να τους δεχθεί. Η κινητοποίησή τους έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη.

Από την πλευρά του ωστόσο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, επιχειρώντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες αυτές, απάντησε: «Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μην ανησυχούν, διότι θα ακουστεί η άποψή τους πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις».

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ αναφέρεται επίσης ότι «η συνάντηση με τους δημάρχους θα γίνει στο χρόνο που θα το επιτρέπει το ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμά του υπουργού και, κυρίως, θα είναι ο κατάλληλος για τη συζήτηση του θέματος».

«Όμως, σε όλη τη χώρα υπάρχουν 1.033 δήμοι, ο καθένας με τα δικά του σοβαρά ζητήματα ενδιαφέροντος του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. Αν ο υπουργός συναντούσε τους 1.033 δημάρχους αμέσως μόλις εκείνοι το ζητούσαν, τότε κυριολεκτικά δεν θα προλάβαινε να ασχοληθεί με κανένα άλλο θέμα του υπουργείου. Αυτό ισχύει ιδίως για το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όταν το υπουργείο ολοκλήρωνε τη μεταρρύθμιση του συστήματος παραγωγής δημοσίων έργων και ψηφίζονταν στη Βουλή οι νέοι νόμοι» αναφέρεται επίσης.

Και η ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ καταλήγει: «Τώρα, για το θέμα του Μητροπολιτικού Πάρκου στην περιοχή του Ελληνικού, είναι γνωστό ότι μετά από κάποιο διάλογο που διεξήγαγε η προηγούμενη κυβέρνηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έγινε διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών».

»Όταν κ. Σουφλιάς πήρε τα αποτελέσματα αυτού του διαγωνισμού, δήλωσε ότι θα αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα προχωρήσει η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό. Όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν και με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον κατάλληλο χρόνο».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024