Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπροστά στην απειλή κυρώσεων οι δικαστές που δικαίωναν προσφυγές συμβασιούχων

Μπροστά στην απειλή κυρώσεων οι δικαστές που δικαίωναν προσφυγές συμβασιούχων

Έγγραφο του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Στ.Ματθία προς τους διευθύνοντες πρωτοδικείων και ειρηνοδικείων του κράτους αποκαλύπτει πως επί πενταετία οι δικαστές απειλούνταν με πειθαρχικές κυρώσεις εάν δικαίωναν προσφεύγοντες στη Δικαιοσύνη συμβασιούχους.

51

Έγγραφο του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Στ.Ματθία προς τους διευθύνοντες πρωτοδικείων και ειρηνοδικείων του κράτους αποκαλύπτει πως επί πενταετία οι δικαστές αποφάσιζαν υπό τη δαμόκλειο σπάθη πειθαρχικών κυρώσεων εάν δικαίωναν προσφέυγοντες στη Δικαιοσύνη συμβασιούχους.

Το εμπιστευτικό έγγραφο του Στ.Ματθία επανέφερε την Τετάρτη στη δημοσιότητα ο Συνασπισμός. Σε ταυτόχρονες ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή ο Αλέκος Αλαβάνος και στο Ευρωκοινοβούλιο ο Δημήτρης Παπαδημούλης επισυνάπτουν το έγγραφο με ημερομηνία 5/5/1999.

Βάσει δημοσιευμάτων του Τύπου της Πέμπτης, τα στελέχη του ΣΥΝ σημειώνουν «για μία πενταετία οι δικαστές που δίκαζαν υποθέσεις συμβασιούχων αποφάσιζαν υπό τη δαμόκλειο σπάθη αυστηρών πειθαρχικών ποινών εάν θα δικαίωναν τους προσφυγόντες στη Δικαιοσύνη συμβασιούχους».

Επισημαίνουν, δε, ότι με συγκεκριμένο έγγραφο αποδεικνύεται ότι ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου «υπερβαίνει τα όρια των αρμοδιοτήτων του, αφού υπό την απειλή πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος των δικαστών, προσπαθεί να τους επιβάλλει συγκεκριμένη νομική άποψη για το θέμα των συμβασιούχων ταυτόσημη με την τότε κυβερνητική άποψη, αλλά τελείως αντίθετη με την κοινοτική νομοθεσία».

Ο Αλ.Αλαβάνος καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρα να ενημερώσει τη Βουλή εάν το έγγραφο έχει ανακληθεί και πότε, καθώς και εάν υπάρχουν σήμερα ανάλογες, έστω και προφορικές, εντολές προς τους δικαστές.

Ακόμη, καλείται ο υπουργός να δηλώσει τι προτίθεται να πράξει για τις αποφάσεις των δικαστηρίων που εκδόθηκαν εις βάρος των συμβασιούχων που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη εκείνη την περίοδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024