Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που δρούσε μέσω Διαδικτύου και αποτελείτο από έναν καθηγητή πανεπιστημίου, έναν υπάλληλο, υποψήφιο με το ΛΑΟΣ στις εκλογές, έναν φοιτητή και τρία άλλα άτομα εξαρθρώθηκε με την σύλληψη των πέντε εξ αυτών.

31

Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που δρούσε μέσω Διαδικτύου και αποτελείτο από έναν καθηγητή πανεπιστημίου, έναν υπάλληλο, υποψήφιο με το ΛΑΟΣ στις εκλογές, έναν φοιτητή και τρία άλλα άτομα εξαρθρώθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την σύλληψη των πέντε εξ αυτών, ενώ ο έκτος καταζητείται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας πρόκειται για έναν καθηγητή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έναν ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ στη Θεσσαλονίκη, έναν φοιτητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τρία άτομα από την Αθήνα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν τα «ψηφιακά ίχνη» των δραστών και έτσι οδηγήθηκαν στα σπίτια τους στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες έγινε -παρουσία εισαγγελέα- επέμβαση αστυνομικών ταυτόχρονα στις δύο πόλεις και έτσι συνελήφθησαν οι πέντε δράστες. Ο έκτος -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν βρέθηκε στο σπίτι του, καθώς απουσιάζει σε διακοπές.

Τρεις από τους συληφθέντες ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στη διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, ενώ οι δύο άλλοι αρνήθηκαν να μιλήσουν στους αστυνομικούς και ζήτησαν η υπόθεσή τους να εξεταστεί στα δικαστήρια.

Στα σπίτια των δραστών στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη βρέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο δισκέτες με φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας από ανήλικα παιδιά τόσο της Ελλάδα όσο και χωρών του εξωτερικού, 148 CD-ROM, έξι κάρτες και τρια κινητά τηλέφωνα.

Όπως ανέφεραν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής οι δράστες διακινούσαν την παιδική πορνογραφία με σκοπό την κερδοσκοπία έχοντας αναπτύξει ένα δίκτυο πελατών -μέσω πιστωτικών καρτών- σε 20 χώρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024