Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΝΔ σιωπά για το φυλλάδιο, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ - Αντίδραση από τον Θ.Ρουσόπουλο

Η ΝΔ σιωπά για το φυλλάδιο, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ – Αντίδραση από τον Θ.Ρουσόπουλο

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης κατηγόρησε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος την Αννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας στη δήλωση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ ότι η ΝΔ τηρεί σιωπή ενόχου. Στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ μετέβη η Βάσω Παπανδρέου.

30

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης κατηγόρησε την Αννα Διαμαντοπούλου ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στη δήλωση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ ότι η ΝΔ τηρεί σιωπή ενόχου.

Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι «η αποψινή επιχείρηση της κυρίας Διαμαντοπούλου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προκαλεί θλίψη σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη», για να προσθέσει:

«Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες αντελήφθησαν ότι το ΠΑΣΟΚ, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, επιχειρεί με κάθε μέσο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

» Οι πολίτες κρίνουν και αξιολογούν τους πάντες και για αυτό στις 7 Μαρτίου θα δώσουν την απάντησή τους σε αυτούς που, πίσω από την επίκληση του νέου δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να επιχειρούν να φανατίσουν, να πολώσουν, να διχάσουν.»

Νωρίτερα, η Αννα Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι το κλίμα των τελευταίων ημερών δηλητηριάζει την πολιτική ζωή, καλώντας για μία ακόμη φορά τη Νέα Δημοκρατία να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ.

«Τα δικά μας παιδιά, οι 10.000 απολύσεις και τώρα αυτή η άθλια εκστρατεία με τα γνωστά φυλλάδια εναντίον του προσώπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μας οδηγεί χρόνια πίσω και δείχνει πώς εννοούν την επόμενη μέρα.

» Σήμερα θέσαμε τέσσερα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα και απευθύναμε μία πρόσκληση στη Νέα Δημοκρατία. Η κυρία Βάσω Παπανδρέου σαν εκπρόσωπος του προέδρου ήταν εκεί, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να είναι απούσα.

» Δεν απάντησε σε κανένα από τα τέσσερα ερωτήματα που θέσαμε επιβεβαιώνοντας τις ευθύνες της για το θέμα ουσιαστικά κρατώντας τη σιωπή του ενόχου.»

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Διαμαντοπούλου στην ενημέρωση της Πέμπτης απηύθυνε στον κ. Ρουσόπουλο τα εξής τέσσερα ερωτήματα:
– Τι υλικό διακίνησε η ΝΔ σε όλη την προεκλογική περίοδο;
– Γιατί η ΝΔ χρησιμοποιεί το ταχυδρομείο στο Κουκάκι, τη στιγμή που υπάρχει εγκύκλιος των ΕΛΤΑ, που ορίζει τέσσερα διαφορετικά υποκαταστήματα, όπου τα κόμματα στέλνουν το προεκλογικό υλικο τους και μάλιστα με έκπτωση;
– Γιατί η ΝΔ χρησιμοποιεί φακέλους με γραμματόσημα, τη στιγμή που οι ταχυδρομικές αποστολές των κομμάτων γίνονται συνήθως με φακέλους που έχουν ειδική μηχανογραφική σήμανση για τα τέλη αποστολής; Μήπως συν τοις άλλοις παραβιάζει και τη νομοθεσία για τις προεκλογικές δαπάνες;
– Γιατί η ΝΔ δεν χρησιμοποίησε φακέλους με το λογότυπο του κόμματος, αλλά κίτρινους;

Στα ΕΛΤΑ η Βάσω Παπανδρέου

Στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στην οδό Κωνσταντινουπόλεως μετέβη η Βάσω Παπανδρέου. Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν έκανε δηλώσεις κατά την αποχώρησή της, ενώ σε σύντομη δήλωσή του ο διευθυντής του Κέντρου Διαλογής, Γιάννης Νάκος
ανέφερε ότι από τον κανονισμό των ΕΛΤΑ αλλά και από το Σύνταγμα, η αλληλογραφία είναι απόρρητη, δεν μπορούν να γίνουν τηλεοπτικές λήψεις ούτε και να επιδειχθούν αντικείμενα με αποστολέα και παραλήπτη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Νάκος είπε: «Είχαμε μια συζήτηση με την κυρία Παπανδρέου, δεν περάσαμε στον χώρο, ούτε πέρασε στην διαλογή η υπουργός, απλώς ήλθε στο γραφείο.»

Όπως έγινε γνωστό, με αναφορά της η νομική υπηρεσία των ΕΛΤΑ ενημέρωσε τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι στο κέντρο διανομής της οδού Λένορμαν υπάρχουν ακόμα 1.200 από τους επίμαχους φακέλους και ζητά οδηγίες από τον εισαγγελέα για το τι πρέπει να κάνει.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να παραμείνουν οι φάκελοι στο κέντρο διανομής μέχρι αύριο, οπότε και θα ενημερώσει σε ποια ενέργεια θα πρέπει να προβούν.

Πηγές της Εισαγγελίας διευκρινίζουν ότι ο εισαγγελέας δεν μπορεί ούτε να κατασχέσει, ούτε όμως να διατάξει άρση απορρήτου αλληλογραφίας παρά μόνο για περιπτώσεις που υπάρχει διάπραξη αδικημάτων, όπως κατασκοπίας, εσχάτης προδοσίας, λαθρεμπορίας, ναρκωτικών, όπλων κ.ά.

Νομικοί κύκλοι, επίσης, διευκρινίζουν ότι η αλληλογραφία μπορεί να ανοιχτεί μόνο στην περίπτωση που είναι παρόν ο αποστολέας ή ο παραλήπτης ενός φακέλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024