Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με την απονομή βραβείων έκλεισε το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Με την απονομή βραβείων έκλεισε το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Η εντυπωσιακή τελετή του 3ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε Σινεμά;» πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Νικήτρια αναδείχθηκε η ταινία Βαθειά Μεσάνυχτα και κάτι του Ενιαίου Λυκείου Καλεντίνης Ηπείρου, ωστόσο βραβεύθηκαν ακόμη 18 σχολεία.

53

Η εντυπωσιακή τελετή του 3ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε Σινεμά;» πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου. Νικήτρια αναδείχθηκε η ταινία Βαθειά Μεσάνυχτα και κάτι του Ενιαίου Λυκείου Καλεντίνης Ηπείρου, ωστόσο βραβεύθηκαν ακόμη 18 σχολεία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σύρο, Ιωάννινα και Μόναχο και η τελετή απονομής των βραβείων μεταδόθηκε από την ΕΤ-1, με απευθείας συνδέσεις από όλες τις πόλεις, στις οποίες γνωστοί καλλιτέχνες ήταν οι οικοδεσπότες της βραδιάς.

Στο 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών συμμετείχαν 148 δημιουργίες από ισάριθμα σχολεία, εκ των οποίων 46 από την Αττική, 32 από τη Θεσσαλονίκη, 41 από την Ήπειρο, 24 από τις Κυκλάδες και 5 από τη Γερμανία.

Κυρίαρχο θέμα στις περισσότερες ταινίες ήταν ο έρωτας. Η άγνοια γύρω από το σεξ ήταν το θέμα που πραγματεύτηκε η ταινία Βαθειά Μεσάνυχτα και κάτι του Ενιαίου Λυκείου Καλεντίνης Ηπείρου, με σύμβουλο σκηνοθέτη τον Φώτη Πολυχρονόπουλο. Οι συντελεστές της ταινίας έλαβαν το 1ο Πανελλήνιο βραβείο «Πάμε Σινεμά;» από τα χέρια του Λάκη Λαζόπουλου.

Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, την οποία αποτελούσαν οι Ορέστης Ανδρεαδάκης, Θάνος Μικρούτσικος, Λάκης Λαζόπουλος, Σμαράγδα Καρύδη, Νίκος Χατζηνικολάου, Σπύρος Βούγιας και Παναγιώτης Φασούλας απένειμαν και τα εξής βραβεία:

Καλύτερης Ταινίας Αττικής: Αχτιστο Φως, από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Βριλησσίων, με σύμβουλο σκηνοθέτη τον Ευθύμη Χατζή.
Καλύτερης Ταινίας Ηπείρου: Ένας γάμος, 16 απιστίες και ένα παιδί, από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ηγουμενίτσας, με σύμβουλο σκηνοθέτη τον Φώτη Πολυχρονόπουλο.
Καλύτερης Ταινίας Κυκλάδων: Μια συνηθισμένη μέρα, από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Σύρου, με σύμβουλο σκηνοθέτη τον Χρήστο Κανάκη.
Καλύτερης Ταινίας Θεσσαλονίκης: Δείξε μου τα παπούτσια σου να σου πω ποιος είσαι, από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με σύμβουλο σκηνοθέτη την Αριαν Κότση.
Καλύτερης Ταινίας Βαυαρίας: Bavarian Love Story, από το Ενιαίο Λύκειο Νυρεμβέργης, με σύμβουλο σκηνοθέτη τον Λευτέρη Χαρίτο.

Παράλληλα απονεμήθηκαν 13 τιμητικές διακρίσεις σε αντίστοιχο αριθμό ταινιών από το σύνολο των συμμετεχόντων.

Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Αττικής απένειμε ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, Καλύτερης Ταινίας Θεσσαλονίκης ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, Καλύτερης Ταινίας Κυκλάδων ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης, Καλύτερης Ταινίας Ηπείρου ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος και Καλύτερης Ταινίας Βαυαρίας ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Μαγκριώτης.

Μεταξύ άλλων, στην τελετή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Διαγόρας Χρονόπουλος και ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024