Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θέλουμε να πατάξουμε τη διαφθορά δηλώνουν αμφότεροι Σκανδαλίδης και Κρουσταλάκης

Θέλουμε να πατάξουμε τη διαφθορά δηλώνουν αμφότεροι Σκανδαλίδης και Κρουσταλάκης

Την ισχυρή θέληση της κυβέρνησης και του Αρείου Πάγου να πατάξουν το φαινόμενο της διαφθοράς υπογράμμισαν οι Κ.Σκανδαλίδης και Ευ.Κρουσταλάκης κατά τη συνάντησή τους την Παρασκευή, την οποία αμφότεροι χαρακτήρισαν ενδιαφέρουσα και σε βάθος.

51

Την ισχυρή θέληση της κυβέρνησης και της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να πατάξουν το φαινόμενο της διαφθοράς υπογράμμισαν οι Κ.Σκανδαλίδης και Ευ.Κρουσταλάκης κατά τη συνάντησή τους την Παρασκευή, την οποία αμφότεροι χαρακτήρισαν ενδιαφέρουσα και σε βάθος.

Μετά το πέρας των συνομιλιών του με τον υπουργό Εσωτερικών στον Αρειο Πάγο, ο Ευάγγελος Κρουσταλάκης ανέφερε: «Οι απόψεις μας συνέπεσαν πλήρως και νομίζω ότι εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος, δηλαδή θέλουμε και η εισαγγελία του ΑΠ και η κυβέρνηση να πατάξουμε το φαινόμενο.

»Νομίζω ότι δεν λέμε μόνο λόγια. Αλλά προσπαθούμε να κάνουμε μία πραγματικότητα που όλοι οι Ελληνες θέλουν. Δεν τρέφουμε βέβαια αυταπάτες ότι μπορεί απο τη μία στιγμή στην άλλη να αλλάξει η κοινωνία, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα τείχος ανάσχεσης σε αυτή τη διαφθορά».

Ο εισαγγελέας του Αρειου Πάγου χαρακτήρισε θετική τη συνεργασία που είχε με τον Κ.Σκανδαλίδη, ο οποίος από την πλευρά του εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι «εάν ισχύει ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει πάρα πολύ καλά».

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «η παρουσία μου εδώ έχει δύο συμβολικούς λόγους. Ο ένας είναι να τιμήσω την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη που θα αναλάβει ένα μεγάλο βάρος από αυτή την υπόθεση και να αποδείξει στην πράξη ότι η πολιτεία είναι αποφασισμένη να φθάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο, και ο δεύτερος λόγος γιατί θα πρέπει η συνεργασία μας να είναι άψογη στο πλαίσιο της αυτονομίας των θεσμών και ο κ. Κρουσταλλάκης αποτελεί εγγύηση και με τις σκέψεις και με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει μέχρι τώρα».

Ο Κ.Σκανδαλίδης συνέχισε λέγοντας: «Χαίρομαι πολύ που η Ολομέλεια των Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου έδωσε απο μόνη της το στίγμα αυτό και είναι φανερό ότι η υλοποίηση του νόμου που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή θα συμπληρωθεί και με άλλες διαδικασίες και αποφάσεις που θα ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια.

»Ήδη, τον ενημέρωσα (τον Ευ.Κρουσταλάκη) για το πόθεν έσχες των δημοσίων υπαλλήλων και τους εκσυγχρονισμούς που πρόκειται να κάνουμε και θα απαλλάξουν απο τη Δικαιοσύνη απο το βάρος μίας γραφειοκρατίας που την εμποδίζει να παίρνει γρήγορες αποφάσεις, έτσι ώστε ανεμπόδιστα να μπορεί να ελέγξει και να προωθήσει υποθέσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο και της ίδιας της κοινής γνώμης αλλά και που υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι κάτι συμβαίνει».

Και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «ήταν μία συζήτηση σε βάθος· νομίζω ότι αυτή τη φορά εννοούμε αυτά που λέμε και θα τα κάνουμε πράξη. Αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα από αυτή τη συνάντηση. Η ουσία είναι ότι ενεργοποιήθηκε η Δικαιοσύνη σε ταχύτατο χρόνο και έχει ώριμες και έτοιμες προτάσεις για να προχωρήσει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024