Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φιάσκο με την πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ' Οίκον»

Φιάσκο με την πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Κατέρρευσε το «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», με την κυβέρνηση να ζητεί δημόσια συγγνώμη από τους πολίτες για το φιάσκο του στησίματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που υποδέχεται τις αιτήσεις συμμετοχής των νοικοκυριών, να παγώνει το πρόγραμμα για επτά ημέρες και να ανακοινώνει νέες ημερομηνίες ενεργοποίησής του.

του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑ

Κατέρρευσε το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», με την κυβέρνηση να ζητεί δημόσια συγγνώμη από τους πολίτες για το φιάσκο του στησίματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που υποδέχεται τις αιτήσεις συμμετοχής των νοικοκυριών, να παγώνει το πρόγραμμα για επτά ημέρες και να ανακοινώνει νέες ημερομηνίες ενεργοποίησής του.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες που υπέστησαν αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία» δήλωσε χθες το απόγευμα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ενώ από το πρωί η ειδική πύλη exoikonomisi.ypen.gr αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις ηλεκτρονικές εντολές εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών για τη συμπλήρωση των στοιχείων και την υποβολή των αιτήσεων. Με πιο απλά λόγια, η ηλεκτρονική πλατφόρμα όλη την ημέρα «σερνόταν» και γύρω στις τρεις το μεσημέρι είχε εξαφανιστεί από το Διαδίκτυο –είχε καταρρεύσει.

Πήρε φωτιά

Είναι ενδεικτική η περιγραφή που κάνει το ίδιο το υπουργείο μέσα από το δελτίο Τύπου: «Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν 1,5 εκατομμύριο προσπάθειες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ηδη από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IPs) επιχειρούσαν ταυτόχρονη είσοδο με πλήθος διαφορετικών κωδικών. Διερευνάται εάν πρόκειται για χρήση κακόβουλου λογισμικού» τονίζεται χαρακτηριστικά. Ως προς το τελευταίο στοιχείο, πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται τα εν λόγω IPs να είναι οργανωμένα γραφεία συμβούλων – μηχανικών που ανέλαβαν την προετοιμασία των σχετικών φακέλων και την υποβολή αιτήσεων για λογαριασμό πελατών τους.

Ο Γιώργος Σταθάκης, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, πέραν της συγγνώμης, έσπευσε να δεσμευτεί ότι «η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, με έμφαση στην κατοχύρωση τόσο της ασφάλειας του συστήματος όσο και της διαφάνειας των διαδικασιών που σχετίζονται με την ένταξη στο πρόγραμμα».

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024