Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προανακριτική Novartis: Διαβιβάστηκαν δύο επιστολές της εταιρίας στον Σαμαρά

Προανακριτική Novartis: Διαβιβάστηκαν δύο επιστολές της εταιρίας στον Σαμαρά

Συμπληρωματικά στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση Novartis διαβιβάστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Στα στοιχεία περιλαμβάνονται δύο επιστολές της Novartis στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που αφορούν σε ζητήματα φαρμακευτικής δαπάνης, καθώς και CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Novartis. Ζήτημα παράβασης καθήκοντος εκ μέρους της προϊσταμένης της Ελένης Τουλουπάκη εγείρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Συμπληρωματικά στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση Novartis διαβιβάστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Στα στοιχεία περιλαμβάνονται δύο επιστολές της Novartis στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που αφορούν ζητήματα φαρμακευτικής δαπάνης.

Η μια επιστολή, με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2014, αφορά μνημόνιο συνεργασίας για φαρμακευτική δαπάνη, και εκεί η Novartis δηλώνει ότι είναι ανάμεσα στις εταιρείες εκείνες που συγκροτούν το «think tank» για το πέρασμα της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης στη σταθερότητα και την ανάπτυξη.

Στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή περιλαμβάνεται, επίσης, ιδιόχειρο σημείωμα, σε χαρτί που φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο οποίο αναγράφεται το τηλέφωνο στελέχους της ΝΔ.

Τα στοιχεία αυτά έχει προσκομίσει η προστατευόμενη μάρτυρας, Αικατερίνη Κελέση, και έχει δηλώσει ότι το πήγε στην εταιρεία ο κ. Φρουζής, την επομένη της συνάντησής του με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε και CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Novartis.

Στην Επιτροπή ο Ευ.Βενιζέλος

Στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε το παρών ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από σειρά ενστάσεων και αιτημάτων, με δύο έγγραφά του προς την επιτροπή.

Αίτημα για κλήση μαρτύρων από τη ΔΗΣΥ

Επίσης, το μέλος της ειδικής επιτροπής και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με επιστολή του προτείνει να κληθούν ως μάρτυρες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, η κ. Suzanne Kohout, σημερινή πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Novartis, και οι μάρτυρες που αναφέρονται στη δικογραφία με κωδικό όνομα.

Ζήτημα παράβασης καθήκοντος για την Ελ.Τουλουπάκη

Ζήτημα παράβασης καθήκοντος εκ μέρους της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, εγείρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο βουλευτής του κόμματος, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μέλος της ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής, με αφορμή τη διαβίβαση νέων στοιχείων στη Βουλή, ανέφερε ότι «από τη στιγμή που σήμερα έρχεται στη Βουλή στοιχείο που κατέθεσε η μάρτυρας με την κωδική ονομασία Αικατερίνη Κελέση στις 9 Μαρτίου, δηλαδή σε χρόνο που η ειδική επιτροπή της Βουλής είχε την πλήρη αρμοδιότητα, σημαίνει ότι η κ. Τουλουπάκη δεν έπρεπε να παραλάβει αυτά τα στοιχεία, αλλά να στείλει την Αικατερίνη Κελέση στη Βουλή».

«Υπάρχει συνεπώς θέμα παράβασης καθήκοντος για την κ. Τουλουπάκη» ανέφερε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και πρόσθεσε ότι η σημερινή εξέλιξη δικαιολογεί και το αίτημά του να κληθεί άμεσα ως μάρτυρας στην επιτροπή ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024