Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απλησίαστες οι φυλακές στις οποίες κρατούνται οι έλληνες στρατιωτικοί

Απλησίαστες οι φυλακές στις οποίες κρατούνται οι έλληνες στρατιωτικοί

Οι φυλακές τύπου F, όπου κρατούνται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί, βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της Αδριανούπολης. Ενα σχετικά φρέσκο απόκτημα της πόλης που επιτρέπει σε όσους συνδέονται με τις κρατικές Αρχές να κάνουν λόγο για «φυλακές πολυτελείας». Οι τούρκοι αντιφρονούντες που κρατούνται εκεί, ωστόσο, κάνουν λόγο για «λευκά κελιά» - ανάμεσά τους και ο αρχηγός του κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, του HDP, Σαλαχαντίν Ντεμιρτάς. Ολες οι προσπάθειες να πλησιάσουμε χθες τις φυλακές δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Οι φυλακές τύπου F, όπου κρατούνται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί, βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της Αδριανούπολης. Ενα σχετικά φρέσκο απόκτημα της πόλης που επιτρέπει σε όσους συνδέονται με τις κρατικές Αρχές να κάνουν λόγο για «φυλακές πολυτελείας».

Ο απεσταλμένος των «Νέων» Δημήτρης Ν. Μανιάτης γράφει: Οι τούρκοι αντιφρονούντες που κρατούνται εκεί, ωστόσο, κάνουν λόγο για «λευκά κελιά» – ανάμεσά τους και ο αρχηγός του κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, του HDP, Σαλαχαντίν Ντεμιρτάς. Ολες οι προσπάθειες να πλησιάσουμε χθες τις φυλακές δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Η διέλευση ελέγχεται σε απόσταση τουλάχιστον εκατόν πενήντα μέτρων και όσοι δεν έχουν εμφανή λόγο να βρεθούν στις φυλακές – στενοί συγγενείς, δικηγόροι, προμηθευτές και λοιποί – απομακρύνονται. Ακόμη και οι ταξιτζήδες αποφεύγουν να μετακινηθούν προς την περιοχή των φυλακών όταν αντιλαμβάνονται ότι είσαι από την Ελλάδα. Ωστόσο, και οι πληροφορίες για την κράτηση των δύο Ελλήνων βγαίνουν με το ζόρι, ενώ η τουριστική όψη της πόλης θολώνει λίγο το ηλεκτρισμένο κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η Αδριανούπολη δεν θέλει να συζητά την υπόθεση που έχει μπει ξαφνικά ανάμεσα στα δύο κράτη, ίσως επειδή θέλει να ξορκίσει το ενδεχόμενο να μπει και ανάμεσα στους δύο λαούς. Η καθημερινότητα στο κέντρο της πόλης δείχνει να μην ασχολείται καθόλου με τις ελληνικές αγωνίες.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στα «Νέα»

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024