Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την Δημοκρατία στην Ελλάδα

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την Δημοκρατία στην Ελλάδα

Επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα, με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στους FT, εξαπολύει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την υπόθεση της Novartis.

Επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα, με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στους FT, εξαπολύει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την υπόθεση της Novartis.

Στο κείμενο αναφέρεται πως η Ελλάδα έχει μείνει μακριά από τα πρωτοσέλιδα τους τελευταίους μήνες, αφού προετοιμάζεται να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης, με την οικονομία να αναπτύσσεται ξανά και τα διεθνή προβλήματα να έχουν περιοριστεί. Επισημαίνεται πάντως από τον κ. Σαμαρά το γεγονός ότι το ποσοστό της ανάπτυξης παραμένει αναιμικό και είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη.

Παρ’ όλα αυτά, ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι η πολιτική έχει να διηγηθεί μια πιο σκοτεινή ιστορία, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει προχωρήσει σε έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο κατά των ανεξάρτητων θεσμών και του κράτους δικαίου.

Αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015 διεξάγοντας μια μοχθηρή εκστρατεία κατά της τότε κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, ενός συνασπισμού μεταξύ της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας και του σοσιαλδημοκρατικού ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει ο κ. Σαμαράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστάρη, αγνόησε το γεγονός ότι η τότε κυβέρνηση είχε επιτύχει την ανάκαμψη της οικονομίας και -μεταξύ άλλων επιτυχιών- είχε θέσει υπό έλεγχο τις κυβερνητικές δαπάνες.

Σε αντίθεση, συνεχίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να ψηφίσει τους νόμους που αποσκοπούσαν στην εξάλειψη της αιμορραγίας των δημοσίων κονδυλίων.

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει, εξάλλου, ότι επί θητείας του η Ελλάδα βελτιώθηκε όσον αφορά την πάταξη της διαφθοράς, ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα πληρώνει τις καταστροφικές πολιτικές που άσκησε τα τελευταία τρία έτη. Μάλιστα, κάνει ειδική αναφορά στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τις οποίες η δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί, ενώ η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα.

Όσον αφορά την υπόθεση της Novartis, αναφέρει πως ένας απελπισμένος πρωθυπουργός αποφάσισε, ως έσχατη λύση, να προσπαθήσει να εξοντώσει τους αντιπάλους του.

Κατά την άποψη του κ. Σαμαρά, ο πρωθυπουργός, πρώην μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Ελλάδας και θαυμαστής του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες, επεδίωξε να μετατρέψει την προαναφερθείσα υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis, από ένα διεθνές σκάνδαλο στον τομέα της υγείας σε ευκαιρία για πολιτική λασπολογία.

Όσον αφορά τη δική του εμπλοκή στο σκάνδαλο αναφέρει ότι εκείνος μαζί με οκτώ ακόμη εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες κατονομάζονται στη δικογραφία του εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, όντας κατηγορούμενοι για διαφθορά στον τομέα της δημόσιας υγείας, εξαπολύοντας επίθεση και στους προστατευόμενους μάρτυρες, λέγοντας ότι επιλέχθηκε με βάση τους ασαφείς και αβάσιμους ισχυρισμούς τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ακόμη στο άρθρο του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί με τη στάση που ακολουθεί στην υπόθεση Novartis ένα ανησυχητικό προηγούμενο: δύο πρώην πρωθυπουργοί διώκονται βάσει αβάσιμων ισχυρισμών από ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες.

Στόχος του κ. Τσίπρα και των συναδέλφων του, καταλήγει ο κ. Σαμαράς, είναι η δυσφήμηση των πολιτικών αντιπάλων τους. Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός και οι συνάδερφοί του δεν προβληματίζονται από το γεγονός ότι το τελικό θύμα των πράξεών τους θα είναι η ελληνική δημοκρατία.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024