Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χημικά, ένταση, τραυματισμοί σε συμβολαιογραφεία [Εικόνες & Βίντεο]

Χημικά, ένταση, τραυματισμοί σε συμβολαιογραφεία [Εικόνες & Βίντεο]

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης σε συμβολαιογραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της ΛΑΕ, του κινήματος «Δεν πληρώνω», καθώς και μέλη συλλογικοτήτων και του ΠΑΜΕ που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς. Οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό συμβολαιογραφείων, με αποτέλεσμα δυνάμεις των ΜΑΤ να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών. Για «απρόκλητη βία, χημικά και αστυνομική καταστολή ενάντια στους διαδηλωτές» κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα.

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφείο στην Καποδιστρίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της ΛΑΕ και του «Δεν πληρώνω» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Στην προσπάθεια τους να εισβάλουν στο συμβολαιογραφείο, απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ με τη χρήση χημικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες.

Νωρίτερα, διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Ενότητας και του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» προσπάθησαν να εισβάλουν σε κτίρια, καθώς, όπως ισχυρίζονται, στα γραφεία γίνονται παράνομοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν τους πλειστηριασμούς παράνομους και για ώρα χτυπούσαν την πόρτα του συμβολαιογράφου, απαιτώντας να τους ανοίξει και να κάνουν παρέμβαση.

Χημικά και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη, έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Ίωνος Δραγούμη, μεταξύ μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς και αστυνομικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τα μέλη του Συντονισμού έφτασαν έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται συμβολαιογραφικό γραφείο, το οποίο όπως αναφέρουν, θα διενεργήσει δύο ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι διαδηλωτές θέλησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου, όμως, διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν στο σημείο τους εμπόδισε. Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και μελών του Συντονισμού με ρίψη αντικειμένων και χρήση χημικών.

Λαϊκή Ενότητα: Η βία και ο αυταρχισμός δε μπορούν να μάς σταματήσουν»

Για «απρόκλητη βία, χημικά και αστυνομική καταστολή ενάντια στους διαδηλωτές της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «με εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και σε συνεργασία με τον επίορκο πρόεδρο των συμβολαιογράφων της Αθήνας, κ. Ρούσκα, οι δυνάμεις καταστολής ξεπέρασαν και σήμερα κάθε όριο αυταρχισμού. Όχι μόνο απώθησαν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας σε συμβολαιογραφείο της οδού Καποδιστρίου 18, αλλά έριξαν και χημικά σε στενό δρόμο τα οποία προκάλεσαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις διαδηλωτές, ο Άλκης Αντωνιάδης και ο Κώστας Σερεβέτας, στελέχη της ΛΑΕ, και η Δέσποινα Θανοπούλου, μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών».

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας πως «η βία και ο αυταρχισμός όμως δεν μπορούν να σταματήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι αγωνίζονται και θα συνεχίζουν να αγωνίζονται κατά της αρπαγής της λαϊκής περιούσιας και η ΛΑΕ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα».

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024