Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαθήματα οδήγησης για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

Μαθήματα οδήγησης για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

Σε λίγους μήνες, οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα μπορούν να πάρουν το τιμόνι, αλλά πρώτα θα πρέπει να αποκτήσουν άδεια οδήγησης.

Σε λίγους μήνες, οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα μπορούν να πάρουν το τιμόνι, αλλά πρώτα θα πρέπει να αποκτήσουν άδεια οδήγησης.

Στη γυναικεία πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Effat στη Τζέντα, δεκάδες νεαρές γυναίκες, έχουν ξεκινήσει ήδη τα πρώτα μαθήματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του αυτοκινήτου.

Εντός των επόμενων ημερών η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τους νέους κανόνες και οι γυναίκες θα μπορούν να παρακολουθήσουν πλήρη μαθήματα οδήγησης.

Αυτή είναι μια από τις πολλές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο 32χρονος γιος του βασιλιά πρίγκιπας Mohammed bin Salman, που χαλαρώνει ορισμένους από τους υπερβολικά συντηρητικούς κανόνες της χώρας.

Στόχος του η βελτίωση της εικόνας του βασιλείου στο εξωτερικό, η προσέλκυση ξένων επενδυτών, η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο εργατικό δυναμικό, αλλά και η τόνωση των δαπανών στα νοικοκυριά.

Η σχετική απαγόρευση ήταν δαπανηρή για τις οικογένειες της Σαουδικής Αραβίας καθώς η μετακίνησή τους έπρεπε να γίνεται είτε από μισθωμένο οδηγό, είτε από κάποιον άνδρα της οικογένειας.

Το εν λόγω πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Effat χορηγείται από την Ford Motor ενώ πολλές εταιρείες αυτοκινήτων βλέπουν την άρση της απαγόρευσης ως ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στη χώρα.

Η Ford μάλιστα διεξήγαγε έρευνες σε όλη τη Σαουδική Αραβία για να καταλάβει καλύτερα τι ψάχνουν οι γυναίκες σε ένα αυτοκίνητο.

Μαριλένα Γεραντώνη

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024