Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανοδος

Ανοδος

Στο κέντρο λένε πως «η πολιτική ζωή είναι αιχμάλωτη του Αδωνη και του Πολάκη, όσο κι αν ο πρώτος ευθύνεται περισσότερο για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί».

Στο κέντρο λένε πως «η πολιτική ζωή είναι αιχμάλωτη του Αδωνη και του Πολάκη, όσο κι αν ο πρώτος ευθύνεται περισσότερο για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί». Η διαπίστωση είναι διατυπωμένη κάπως υπερβολικά προκειμένου να τονίσουν το επιχείρημά τους. Το οποίο συνοψίζεται στην εξής σκέψη γνωστού στελέχους της Κεντροαριστεράς: «Η ρητορική του μίσους οδηγεί στην πόλωση κι αν ακολουθήσουμε την πόλωση η Ακροδεξιά θα καλπάσει». Ακούγεται λογικό. Οφείλει, όμως, κανείς να αναγνωρίσει πως είναι μια θέση που εκφράζεται πιο εύκολα δημοσίως από κάποιον που πολιτεύεται με το Κίνημα Αλλαγής, παρά από έναν νεοδημοκράτη. Το 1% των Μπαλτάκου – Καρατζαφέρη και το 1% του Βελόπουλου κατά πάσα πιθανότητα δεν προήλθαν από τις δεξαμενές ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, η άνοδος της Ακρας Δεξιάς μπορεί να απειλεί θεωρητικά το σύνολο του πολιτικού συστήματος, πρακτικά όμως, εκλογικά δηλαδή, απειλεί πρωτίστως τη ΝΔ. Εξού και πολλά γαλάζια στελέχη εισηγούνταν το κόμμα να αγκαλιάσει τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό. Για να ντοπάρουν και το δεξιότερο ακροατήριό τους.

Καθήλωση

Μόνο που ο εναγκαλισμός δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Διαβάζοντας ακόμη και διαγώνια τις τελευταίες έρευνες, παρατηρεί κάποιος πως τα ποσοστά της είναι καθηλωμένα. Στην εκτίμηση ψήφου της Metron Analysis, η ΝΔ ήταν στο 35,6% τον Δεκέμβριο, στο 35,4% τον Ιανουάριο και στο 34,9% τον Φεβρουάριο. Οπότε, τι βλέπουν; Φοβούνται την Ακροδεξιά; Πώς εξηγούν τη δημοσκοπική τους καθήλωση; Στην ανάλυση έμπειρου κοινοβουλευτικού «η ΝΔ δεν θίγεται. Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ μένει αξιοσημείωτη». Και «οι μετακινήσεις προς την Ακρα Δεξιά είναι οριζόντιες». Οσο για τα ποσοστά τους, δίνει μια πολιτικώς ορθή απάντηση, πως «δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, άρα εύλογα δεν υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις». Και μια ειλικρινή, «τα ποσοστά τηλεθέασης της Βουλής απέναντι στο «Survivor» δείχνουν πως δεν υπάρχει ακροατήριο». Αν κάτι, πάντως, ανησυχεί αρκετά ορισμένους στην Πειραιώς είναι τα χαμηλά ποσοστά των ερωτηθέντων που πιστεύουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα μπορούν να καταπολεμήσουν τη διαφθορά. Και για αυτό κατηγορούν τους συριζαίους. Γιατί είναι, όπως σημειώνουν, «συντηρητές θυμού». Τροφοδοτώντας έτσι την αποχή και την Ακροδεξιά.

in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024