Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνεργασία δήμου Αθηναίων με τον Εμπορικό Σύλλογο

Συνεργασία δήμου Αθηναίων με τον Εμπορικό Σύλλογο

Συνέργειες για να γίνουν, το κέντρο της Αθήνας και οι γειτονιές της πιο ελκυστικές, να αντιμετωπιστεί το παραεμπόριο, αλλά και για την καθαριότητα και τον σεβασμό του δημόσιου χώρου, συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο δήμος Αθηναίων με τον Εμπορικό Σύλλογο της πρωτεύουσας.

Συνέργειες για να γίνουν, το κέντρο της Αθήνας και οι γειτονιές της πιο ελκυστικές, να αντιμετωπιστεί το παραεμπόριο, αλλά και για την καθαριότητα και τον σεβασμό του δημόσιου χώρου, συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο δήμος Αθηναίων με τον Εμπορικό Σύλλογο της πρωτεύουσας.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης επισήμανε ότι ο δήμος, μείωσε τα επαγγελματικά δημοτικά τέλη έως και 18%, προκειμένου να δώσει κίνητρα για την ανάκαμψη της εμπορικής δραστηριότητας, ενώ χαρακτήρισε το μεγάλο έργο της αποκατάστασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας ως πρότυπο για το πως πρέπει να λειτουργεί με κανόνες το κέντρο μιας σύγχρονης πόλης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε τη συνεργασία του εμπορικού κόσμου για την απόδοση όλο και περισσότερου δημοσίου χώρου στους πεζούς, καθώς και στην τήρηση των κανόνων και ωραρίων αποκομιδής των απορριμμάτων και τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Από την πλευρά των εμπόρων, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Καφούνης, ζήτησε την πάταξη του παραεμπορίου, τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης δίκυκλων, την εντονότερη παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας και την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων ακινήτων.

«Πάρα τη βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών τής οικονομίας, η κατάσταση στην πραγματική αγορά είναι αφόρητη για τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, γι’ αυτό και η άμεση εξεύρεση λύσεων σε θέματα αρμοδιότητας του δήμου είναι ζωτικής σημασίας» τόνισε ο κ. Καφούνης, και ζήτησε από τον κ. Καμίνη:

– Την υποστήριξη του δήμου για την πάταξη του φαινομένου του παρεμπορίου και ταυτόχρονα τη συμμετοχή του σε πρωτοβουλία σύστασης ομάδας αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων, αρχής γενομένης από την περιοχή πέριξ της ΑΣΟΕΕ.

– Την άμεση δημιουργία θέσεων στάθμευσης δικύκλων, με στόχο την απομάκρυνσή τους από όλους του χώρους πεζών και τη δημιουργία μίας φιλικής πόλης για τους επισκέπτες.

– Τη εντονότερη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας για τη βελτίωση του κλίματος ασφάλειας και τον έλεγχο κυκλοφοριακών προβλημάτων.

– Τη συνεργασία του δήμου για την αναβίωση ενός κενού κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, με την προνομιακή συμμετοχή σε αυτό ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων, για την πιλοτική λειτουργία του και την πιθανή μεταλαμπάδευση αυτού του εγχειρήματος και σε αλλά ανενεργά εμπορικά σημεία της πόλης.

– Τη γενικότερη βελτίωση της επικοινωνίας και συμβουλευτικής άποψης του ΕΣΑ, σε θέματα που αφορούν στο πλανόδιο εμπόριο, τα περίπτερα και σε ό,τι μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία και την εικόνα της αγοράς της Αθήνας.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024