Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σενάριο για 10 κάλπες στην Προανακριτική της Novartis

Σενάριο για 10 κάλπες στην Προανακριτική της Novartis

Το σενάριο για 10 κάλπες -όσα και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis- και μία συνεδρίαση της Ολομέλειας φαίνεται να είναι το επικρατέστερο για την Προανακριτική Επιτροπή. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την Πέμπτη.

Το σενάριο για 10 κάλπες -όσα και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται
στην υπόθεση της Novartis- και μία συνεδρίαση της Ολομέλειας φαίνεται να
είναι το επικρατέστερο για την Προανακριτική Επιτροπή. Οι τελικές
αποφάσεις θα ληφθούν στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, για τη διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας προκρίνονται οι 10 κάλπες, μια για κάθε πολιτικό πρόσωπο κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με το ερώτημα της παραπομπής ή μη σε Προανακριτική χωρίς αναφορά σε πιθανά αδικήματα. Οι βουλευτές θα κληθούν να απαντήσουν «Ναι», «Όχι» ή «Παρών».

Σε αυτήν την περίπτωση η μυστική ψηφοφορία αποκτά αυξημένο ενδιαφέρον, καθώς τα αποτελέσματα πιθανόν να διαφέρουν από πρόσωπο σε πρόσωπο, ακόμη και να κρύβουν εκπλήξεις.

Το έτερο σενάριο είναι να στηθεί μία κοινή κάλπη για όλα τα πολιτικά πρόσωπα, ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό δεν φαίνεται πολύ πιθανό.

Επιπλέον, στη Διάσκεψη των Προέδρων θα αποφασιστεί ο αριθμός των συνεδριάσεων της Ολομέλειας. Το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι να γίνει μία συνεδρίαση την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο δύο συνεδριάσεων Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου.

Πριν από την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σε κάθε περίπτωση την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, θα τοποθετηθούν τα πολιτικά πρόσωπα, είτε δια ζώσης, είτε με γραπτό υπόμνημα. Το πιθανότερο όμως είναι οι εμπλεκόμενοι να τοποθετηθούν με ομιλίες τους ενώπιον των βουλευτών.

in.gr

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024