Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Coca-Cola HBC: Αύξηση κερδοφορίας κατά 27,7% το 2017

Coca-Cola HBC: Αύξηση κερδοφορίας κατά 27,7% το 2017

Αύξηση κερδοφορίας κατά 27,7% κατέγραψε η Coca-Cola HBC AG στην χρήση 2017 έναντι του προηγουμένου έτους, εμφανίζοντας συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ύψους 449,7 εκατ. ευρώ έναντι 352,1 στη χρήση 2016, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Αύξηση κερδοφορίας κατά 27,7% κατέγραψε η Coca-Cola HBC AG στην χρήση 2017 έναντι του προηγουμένου έτους, εμφανίζοντας συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ύψους 449,7 εκατ. ευρώ έναντι 352,1 στη χρήση 2016, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εταιρία η εξέλιξη αυτή οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην καλή ισορροπία μεταξύ αύξησης όγκου πωλήσεων και βελτίωσης τιμών/μείγματος η οποία οδήγησε σε αύξηση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση κατά 5,9%. Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις σε δημοσιευμένη βάση αυξήθηκαν κατά 4,9%.

Ακόμη, μεταξύ των λόγων βελτίωσης των αποτελεσμάτων συγκαταλέγονται:

Τα έσοδα ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση αυξήθηκαν σε όλους τους τομείς όπου δραστηριότητας της εταιρίας, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 3,6% συνολικά.

Ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 2,2%, με ανάπτυξη σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται η εταιρία καθώς και στην συνεχιζόμενη θετική πορεία στις χώρες των αναδυόμενων και αναπτυσσόμενων αγορών, πλην της Νιγηρίας και της Ρωσίας, οι οποίες κατέγραψαν οριακά χαμηλότερο όγκο πωλήσεων σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από προκλήσεις.

Ανάπτυξη καταγράφηκε και στην κατηγορία τόσο των ανθρακούχων αναψυκτικών όσο και των μη ανθρακούχων

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 20,0% σε 621,0 εκατ. ευρώ. Το συγκρίσιμο λειτουργικό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε κατά 120 μονάδες βάσης, στο 9,5% και το λειτουργικό περιθώριο κέρδους κατά 90 μονάδες βάσης, στο 9,0%.

Ακόμη καταγράφηκαν:

– θετικά αποτελέσματα από τις πρωτοβουλίες διαχείρισης της αύξησης των εσόδων, συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων μας

– προσεκτική διαχείριση του κόστους πρώτων υλών και οριακά θετικός αντίκτυπος από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες

– δαπάνες για ενέργειες μάρκετινγκ υψηλότερες κατά 10 μονάδες βάσης σε ποσοστό των καθαρών εσόδων από πωλήσεις, ως επένδυση για μελλοντική ανάπτυξη

– η λειτουργική μόχλευση οδήγησε σε μείωση κατά 30 μονάδες βάσης των συγκρίσιμων λειτουργικών εξόδων ως ποσοστό των καθαρών εσόδων από πωλήσεις.

– Οι καθαρές ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν στα 425,9 εκατ. ευρώ καθώς η αύξηση των ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητες αντισταθμίστηκε από την αύξηση κατά 46 εκατ. ευρώ των δαπανών για επένδυση σε ενσώματα πάγια στοιχεία που αναμένεται να δημιουργήσουν επιπρόσθετα έσοδα – όπως είχε προγραμματιστεί.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει μέρισμα 0,54 ευρώ ανά μετοχή – μια αύξηση της τάξης του 23% σε σύγκριση με το μέρισμα του 2016.

Ο κ. Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, σχολίασε: «Είμαι ευτυχής που έχω αναλάβει μία εταιρεία με καλή απόδοση και ξεκάθαρη στρατηγική κατεύθυνση. Το 2017 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για εμάς και είμαστε ευτυχείς με την επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης σε επίπεδο όγκου πωλήσεων, εσόδων και περιθωρίου κέρδους, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων μας για το 2020. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη χρονιά που διανύουμε, η οποία χαρακτηρίζεται από μία σειρά από ιδιαίτερα ισχυρές προϊοντικές καινοτομίες και από σημαντικές πρωτοβουλίες στην εμπορική μας στρατηγική. Υπάρχει καλή δυναμική στην εταιρεία και είμαστε αποφασισμένοι να χτίσουμε πάνω στην επιτυχία μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το 2018 θα είναι μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024