Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποβαθμίζει το επεισόδιο στα Ίμια η Αθήνα

Υποβαθμίζει το επεισόδιο στα Ίμια η Αθήνα

Να υποβαθμίσει το επεισόδιο που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή των Ιμίων επιχειρεί η Αθήνα καθώς διαρρέεται πως υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την τουρκική πλευρά ότι το περιστατικό που συνέβη κοντά στην ελληνική βραχονησίδα δεν ήταν αποτέλεσμα μίας εσκεμμένης ενέργειας.

Να υποβαθμίσει το επεισόδιο που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή
των Ιμίων επιχειρεί η Αθήνα καθώς διαρρέεται πως υπάρχουν διαβεβαιώσεις
από την τουρκική πλευρά ότι το περιστατικό που συνέβη κοντά στην
ελληνική βραχονησίδα δεν ήταν αποτέλεσμα μίας εσκεμμένης ενέργειας.

Παρά το γεγονός ότι μετά το περιστατικό στα Ίμια η τουρκική πλευρά δια στόματος του Προέδρου Ερντογάν αλλά και με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, διατήρησε πολύ υψηλούς τόνους, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τρίτη με τον Αλέξη Τσίπρα ισχυρίστηκε – σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το Μαξίμου – ότι το συμβάν στα Ίμια δεν ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένης ενέργειας, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως ίσως υπήρξε κάποιος λάθος χειρισμός. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ωστόσο, οι επίσημες δηλώσεις που είχαν προηγηθεί την Τρίτη από τον Ερντογάν αλλά και η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν σε άλλη … γραμμή. Ο Ερντογάν μιλώντας για το περιστατικό στα Ίμια ανέφερε πως «κάναμε το καθήκον μας» για να προστέσει πως το περιστατικό έληξε χωρίς κανένα πρόβλημα «παρά το γεγονός ότι η προσέγγιση προξένησε σοβαρές ζημιές στο ελληνικό σκάφος». Πρόσθεσε μάλιστα λέγοντας πως «όταν δεν σταμάτησαν, οι στρατιώτες μας έκαναν το καθήκον μας».

Από την πλευρά του το τουρκικό ΥΠΕΞ σημείωνε πως «η περιοχή των Ιμίων ανήκει στη χώρα μας» ενώ γινόταν λόγος για «διαστρέβλωση των γεγονότων απο την πλευρά της Ελλάδας όπως πάντα με στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024