Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι είναι οι κροίσοι των ψηφιακών νομισμάτων

Ποιοι είναι οι κροίσοι των ψηφιακών νομισμάτων

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πήραν το ρίσκο και δεν το μετάνιωσαν να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα τους τελευταίους μήνες. Κάποιοι δε εξ αυτών δημιούργησαν από το... τίποτα περιουσίες τεράστιες. Το ειδικευόμενο στους υπερπλουσίους αμερικανικό περιοδικό «Forbes» δημοσίευσε την πρώτη λίστα των «Κροίσων των ψηφιακών νομισμάτων».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πήραν το ρίσκο και δεν το μετάνιωσαν να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα τους τελευταίους μήνες. Κάποιοι δε εξ αυτών δημιούργησαν από το… τίποτα περιουσίες τεράστιες. Το ειδικευόμενο στους υπερπλουσίους αμερικανικό περιοδικό «Forbes» δημοσίευσε την πρώτη λίστα των «Κροίσων των ψηφιακών νομισμάτων».

Πρόκειται για 25 προσωπικότητες που κέρδισαν περισσότερα από μισό δισ. δολάρια επενδύοντας στο bitcoin, στο ethereum και σε άλλα λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό, πλην όμως χρυσοφόρα κρυπτονομίσματα.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο συνιδρυτής του κρυπτονομίσματος Ripple Κρις Λάρσεν – πρόκειται ασφαλώς για ένα όνομα που δεν λέει τίποτα στο ευρύ κοινό, όπως άλλωστε και τα ονόματα των άλλων πολυεκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων της λίστας.

Η εδρεύουσα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ εταιρεία που ίδρυσε ο «άσημος» αυτός αμερικανός επιχειρηματίας μόλις το 2012 δημιούργησε ένα από τα πιο κερδοφόρα ψηφιακά νομίσματα. Με 5,2 δισ. Ripple στην κατοχή του, ο Κρις Λάρσεν διαθέτει περιουσία που κυμαίνεται από 7,5 ως 8 δισ. δολάρια (6,1 ως 6,5 δισ. ευρώ).

Πίσω από τον Αμερικανό Κρις Λάρσεν, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, βρίσκεται ένας Καναδός, ο Ζοζέφ Λουμπέν. Ο Λουμπέν είναι συνδημιουργός της blockchain Εthereum και ιδρυτής της Consensys, μιας εταιρείας αρωγής των νεοφυών (startup) επιχειρήσεων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην τεχνολογία blockchain. Ο καναδός αυτός κροίσος διαθέτει (σε ψηφιακή μορφή βέβαια) μια περιουσία που υπολογίζεται από το «Forbes» μεταξύ του ενός και των 5 δισ. δολαρίων (από 810 εκατ. ευρώ ως 4,1 δισ. ευρώ).

Τρίτος στην κατάταξη βρίσκεται ένας επίσης Καναδός αλλά κινεζικής καταγωγής, ο Τζανγκπένγκ Ζάο, που είναι διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Binance. Μέσω της Binance ο Ζάο διενεργεί περί τα 1,4 εκατ. συναλλαγές για λογαριασμό των 6 εκατομμυρίων πελατών του. Η περιουσία του εκτιμάται στα 2 δισ. δολάρια.

Κάτω από τον Τζανγκπένγκ Ζάο διακρίνει κανείς το μοναδικό γνωστό όνομα της λίστας του «Forbes» με τους κροίσους των κρυπτονομισμάτων. Και μάλιστα εις διπλούν. Πρόκειται για τους αμερικανούς διδύμους Κάμερον και Τάιλερ Γουάινκλφος που προτού συμμετάσχουν στην ομάδα κωπηλασίας των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008 είχαν γίνει ήδη διάσημοι επειδή είχαν μηνύσει τον πρώην συμφοιτητή τους στο Harvard και ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κατηγορώντας τον ότι τους είχε κλέψει την ιδέα για το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον πλανήτη.

in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024