Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίπτει τας χείρας του για το bitcoin ο Ντράγκι

Νίπτει τας χείρας του για το bitcoin ο Ντράγκι

Αναρμόδιος να καθορίσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για το Bitcoin δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Ωστόσο προειδοποίησε για τους κινδύνους που συνδέονται με το κρυπτονόμισμα.

Αναρμόδιος να καθορίσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για το Bitcoin δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από τις τραπεζικές αρχές να παρέμβουν ώστε να ρυθμίσουν την αγορά των εικονικών νομισμάτων.

Ο Μάριο Ντράγκι, απαντώντας μέσω βίντεο σε ερωτήματα πολιτών, δήλωσε ότι η απαγόρευση ή η ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων δεν εμπίπτει στα καθήκοντα της ΕΚΤ, ωστόσο προειδοποίησε για τους κινδύνους που συνδέονται με το κρυπτονόμισμα λόγω του ευμετάβλητου χαρακτήρα του.

«Πολλοί από εσάς έθεσαν ερωτήματα για το εάν η ΕΚΤ πρόκειται να απαγορεύσει ή να ρυθμίσει τα Bitcoins», δήλωσε ο Ντράγκι, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να πω ότι δεν είναι ευθύνη της ΕΚΤ να το κάνει αυτό».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει κανείς να αγοράσει Bitcoin, ο Ντράγκι εμφανίστηκε επιφυλακτικός. «Ειλικρινά, θα (το) σκεφτόμουν προσεκτικά», δήλωσε, ενώ σημείωσε πως η αξία του Bitcoin έχει καταγράψει πολύ πιο απότομες διακυμάνσεις σε σχέση με αυτή του ευρώ και ότι τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν τη στήριξη κάποιου δημόσιου οργανισμού.

Ο κορυφαίος τραπεζίτης υπογράμμισε παράλληλα, ότι η τεχνολογία blockchain, που χρησιμοποιείται για την καταγραφή των συναλλαγών σε Bitcoin, είναι «υποσχόμενη» και αναμένεται να έχει «πολλά οφέλη», όπως η πιθανή της χρήση για τον διακανονισμό πληρωμών, αλλά επεσήμανε ότι δεν είναι ακόμα αρκετά ασφαλής προκειμένου να χρησιμοποιείται από τις κεντρικές τράπεζες.

«Ενδιαφερόμαστε πολύ για αυτή την τεχνολογία, αλλά δεν είναι ακόμα ασφαλής για τις κεντρικές τράπεζες και ως εκ τούτου χρειάζεται να το κοιτάξουμε και να το διερευνήσουμε περισσότερο», κατέληξε.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024