Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπυράκη για Novartis: Επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών Κουρουμπλή

Σπυράκη για Novartis: Επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών Κουρουμπλή

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΝΔ για την υπόθεση Novartis, με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, να υπογραμμίζει ότι «η πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής, ούτε αδικήματα περιγράφει ούτε πρόταση για άσκηση δίωξης περιλαμβάνει, το μόνο που περιλαμβάνει είναι επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών του Παναγιώτη Κουρουμπλή».

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΝΔ για την υπόθεση Novartis, με την εκπρόσωπο
Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, να υπογραμμίζει ότι «η πρόταση της
κυβέρνησης για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής, ούτε αδικήματα
περιγράφει ούτε πρόταση για άσκηση δίωξης περιλαμβάνει, το μόνο που
περιλαμβάνει είναι επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών του Παναγιώτη
Κουρουμπλή».

Η κ. Σπυράκη, τόνισε πως η ΝΔ είπε εξαρχής «όλα στο φως» και λέει «ναι» στη σύσταση της Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis. Ακολούθως επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη και ρίχει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Βορίδης: Ωμή κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης μίλησε για ωμή κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη που συνιστά σκάνδαλο και επικαλέστηκε την παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον Άρειο Πάγο, τις δηλώσεις υπουργών και την «προαναγγελία σε ανύποπτο χρόνο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τον Φεβρουάριο του 2017».

«Ναι μεν όλα στο φως προκειμένου διερευνηθεί πλήρως οποιοδήποτε ζήτημα και σκιά» ανέφερε ο κ. Βορίδης, αλλά σημείωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης αφήνει ερωτηματικά. Εξήγησε ότι με βάση το άρθρο 154 του κανονισμού της Βουλής η πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή είναι πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης, αυτό όμως προϋποθέτει να υπάρχουν συγκεκριμένα αδικήματα. Με βαση την πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν υπάρχουν αδικήματα.

Η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να μην ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απιστίας γιατί εξαλείφθηκε το αξιόποινο. Τότε γιατί υπάρχει η ανάγκη για την πρόταση δίωξης; Ακολούθως, η πλειοψηφιά ερωτά αν θα πρέπει να κινηθεί η δίωξη, ενώ θα έπρεπε να έχει πρόταση για δίωξη. Η Βουλή δεν είναι σύλλογος νομικού προβληματισμού ή ερευνητικό ινστιτούτο.

Τέλος, ο κ. Βορίδης αμφισβήτησε τη διαδικασία επιλογής των προστατευομένων μαρτύτων και ρώτησε: «Αν πρέπει να αποδειχθεί ότι οι μάρτυρες είναι ψευδομάρτυρες και αυτός που τους έβαλε είναι κάποιος υπουργός, τότε θα βγάλουν τις κουκούλες για να αποδειχθεί;».

Παναγιωτόπουλος: Απουσιάζει από την πρόταση της κυβέρνησης η διερεύνηση της περιόδου υπουργίας Κουρουμπλή

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε σε μία σειρά παράδοξα κατά τον χειρισμό της κυβέρνησης. Τόνισε ότι απουσιάζει από την πρόταση της κυβέρνησης η διερεύνηση της περιόδου της υπουργίας του Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Μόνο ο κ. Κουρουμπλής τυγχάνει της εύνοιας αυτής, είπε και πρόσθεσε ότι μη έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκου στην αρχή της υπουργίας του οδήγησε στη μη μείωση των τιμών». Δεύτερο παράδοξο, είπε, είναι η διαρροή στοιχείων της δικογραφίας στην εφημερίδα Documento.

Όπως υποστήριξε ο κ. Παναγιωτόπουλος, το αποδεικτικό υλικό στηρίζεται σε εικασίες και υποθέσεις. Δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία με βάση φήμες και «εκτιμώ, θεωρώ κ.λπ. των προστατευομένων μαρτύρων».

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την πώληση βλημάτων στη Σ. Αραβία

Η κ. Σπυράκη ανακοίνωσε ακόμη ότι η ΝΔ καταθέτει κατά το άρθρο 144 του κανονισμού της Βουλής, πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση των ευθυνών του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου στην υπόθεση της αγοραπωλησίας βλημάτων από τη Σαουδική Αραβία.

in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024