Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ραγδαίες εξελίξεις για ΠΓΔΜ: Συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ με Νίμιτς

Ραγδαίες εξελίξεις για ΠΓΔΜ: Συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ με Νίμιτς

Εξελίξεις με το ονοματολογικό για την ΠΓΔΜ έρχονται τις επόμενες ώρες καθώς σήμερα συναντώνται με τον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ.

Εξελίξεις με το ονοματολογικό για την ΠΓΔΜ έρχονται τις επόμενες ώρες
καθώς σήμερα συναντώνται με τον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών
Μάθιου Νίμιτς ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ.

Μία ημέρα μετά την αιφνίδια συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στις επαφές που θα έχουν με τον κ. Νίμιτς. Άγνωστο παραμένει πως θα κινηθεί η ελληνική πλευρά, όσο αφορά το σύμφωνο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη συνολική επίλυση του θέματος. Αν δηλαδή θα παρουσιάσει στον κ. Νίμιτς κάποιο προσχέδιο ή θα το παραδώσει όταν θα έχει ολοκληρωθεί.

Η θέση της Αθήνας παραμένει για σύνθετη ονομασία, κατά προτίμηση με γεωγραφικό προσδιορισμό, και χρήση του όρου Μακεδονία στα σλαβικά χωρίς μετάφραση.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών όσο και οι σημερινές επαφές με τον κ. Νίμιτς δείχνουν ότι έχουν γίνει κάποια βήματα προσέγγισης .

Τη Δευτέρα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόνισε πως «αυτό που καλείται μέσα από διαπραγμάτευση η χώρα δεν είναι να δώσει αλλά να πάρει πίσω. Να πείσει τους γείτονες να σταματήσουν να χρησιμοποιήσουν τον όρο Μακεδονία χωρίς προσδιορισμό, να σταματήσουν παντού τις αλυτρωτικές αναφορές, να τους πείσει να μην σφετερίζονται σύμβολα και ονόματα που δεν τους ανήκουν».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «είμαστε οι μοναδικοί που μπορούμε να πετύχουμε λύση για το ζήτημα της ΠΓΔΜ», επαναλαμβάνοντας πως είναι εκτός πραγματικότητας το να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία, ενώ υποστήριξε ότι «έχουμε αναλάβει ευθύνη να κλείσουμε με αξιοπρέπεια και πατριωτική ευθύνη και να αποτρέψουμε χειρότερα στο μέλλον για τη χώρα».

Διαβάστε επίσης:


in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024