Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις αίθουσες το ντοκιμαντέρ 'Αι Γουέι Γουέι με θέμα την προσφυγική κρίση

Στις αίθουσες το ντοκιμαντέρ ‘Αι Γουέι Γουέι με θέμα την προσφυγική κρίση

Ειδική προβολή της νέας ταινίας του 'Αι Γουέι Γουέι «Ανθρώπινη Ροή», με θέμα την προσφυγική κρίση, θα διοργανωθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 8 μ.μ., στον κινηματογράφο «Ααβόρα» (Ιπποκράτους 180) και μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την υποστήριξη της ΜΚΟ «ΜΕΤΑδραση».

Ειδική προβολή της νέας ταινίας του ‘Αι Γουέι Γουέι «Ανθρώπινη Ροή», με θέμα την προσφυγική κρίση, θα διοργανωθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 8 μ.μ., στον κινηματογράφο «Ααβόρα» (Ιπποκράτους 180) και μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την υποστήριξη της ΜΚΟ «ΜΕΤΑδραση».

Η ταινία, που ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Λέοντα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, αποκαλύπτει συγκλονιστικές μαρτυρίες των προσφύγων, ακολουθώντας το ταξίδι τους κατά την αναζήτηση πατρίδας. Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης δεν εστιάζει μόνο στις προσφυγικές ροές που έχουν δημιουργηθεί από το 2009 και την έναρξη του πολέμου στη Συρία, αλλά χαρτογραφεί τις προσφυγικές ροές ανά τον κόσμο.

«Είναι το δικό μου ταξίδι στο να κατανοήσω ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, τις διαφορές που τους χωρίζουν τις διαφορετικές θρησκείες, τις διαφορετικές γλώσσες» αναφέρει ο καλλιτέχνης σημειώνοντας ότι πρόκειται κυρίως για την προσωπική του εμπειρία την οποία επιθυμεί να μοιραστεί με το κοινό.

Ο καλλιτέχνης παροτρύνει επίσης τους θεατές να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, επιλέγοντας τη «ΜΕΤΑδραση» ως την ελληνική οργάνωση που ξεχώρισε με τη διαρκή παρουσία της στα σημεία εισόδου των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ ξεκίνησε να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη, σε διανομή της Seven Films.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024