Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν είχατε αρκετούς λόγους να έχετε νεύρα το πρωί; Αποκτήστε έναν...

Δεν είχατε αρκετούς λόγους να έχετε νεύρα το πρωί; Αποκτήστε έναν…

Εδώ και πάνω από μία δεκαετία, ο 50χρονος Λι Σιαοσουάν τηρεί ένα αυστηρό πρωινό πρόγραμμα: σηκώνεται στις 5.30 το πρωί, κάνει πάνω από 50 τηλεφωνήματα, τρέχει 8 με 10 χιλιόμετρα και ύστερα πάει στη δουλειά του.

Εδώ και πάνω από μία δεκαετία, ο 50χρονος Λι Σιαοσουάν τηρεί ένα αυστηρό πρωινό πρόγραμμα: σηκώνεται στις 5.30 το πρωί, κάνει πάνω από 50 τηλεφωνήματα, τρέχει 8 με 10 χιλιόμετρα και ύστερα πάει στη δουλειά του.

Το πολυάσχολο πρόγραμμά του ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2007 όταν ανάρτησε σε ένα φόρουμ στο διαδίκτυο το μήνυμα «Σηκωθείτε και αρχίστε να τρέχετε! Θα σας ξυπνήσω εγώ!», δίνοντας παράλληλα το προσωπικό του τηλέφωνο. Πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν, ζητώντας του την ασυνήθιστη αυτή υπηρεσία αφύπνισης.

«Το ξεκίνησα διότι ο κόσμος δεν μπορεί να πάει για τρέξιμο επειδή δεν μπορεί να σηκωθεί νωρίς το πρωί, άρα αποφάσισα να τους τηλεφωνώ για να τους ξυπνάω. Αποδείχθηκε πολύ καλή πρακτική», δήλωσε ο Λι, που είναι δημόσιος υπάλληλος στην πόλη Τζιαοζούο, στην κεντρική επαρχία Χενάν.

«Εάν μπορούν να πηγαίνουν για πρωινό τρέξιμο για μισό χρόνο, ίσως να μην χρειάζονται πια την υπηρεσία αφύπνισης. Το βρήκα πολύ αποτελεσματικό όλο αυτό και αποφάσισα να ξυπνάω περισσότερο κόσμο και έτσι ανάρτησα τον αριθμό του τηλεφώνου μου στο διαδίκτυο», δήλωσε.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζήτησαν τη βοήθειά του αυξήθηκε τόσο πολύ και τόσο γρήγορα που ο Λι αναγκάστηκε να δώσει κάποια τηλεφώνα σε άλλους πρωινούς δρομείς για να κάνουν και εκείνοι με τη σειρά τους «πρωινές κλήσεις αφύπνισης».

Μετά από 11 σχεδόν χρόνια, ο Λι κάνει σήμερα πάνω από 50 τηλεφωνήματα κάθε πρωί, σε ανθρώπους που δεν έχει συναντήσει διά ζώσης. Για πολλούς εξ αυτών, η υπηρεσία αφύπνισης του Λι τους άλλαξε τη ζωή.

«Κάποτε ήμουν υπέρβαρος και πάντα ήθελα να γυμναστώ, αλλά ήμουν πολύ οκνηρός. Αφού όμως συνάντησα έναν από τους ανθρώπους που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία, ο οποίος υποσχέθηκε να με ξυπνά κάθε πρωί στις 6, το ηθικό μου αναπτερώθηκε και συνέχισα να πηγαίνω για πρωινό τρέξιμο», δήλωσε ο Γιανγκ Γκαοτσάι. Ο Γιανγκ, ένας 50χρονος Κινέζος γιατρός που ζει στην Ελβετία, προέρχεται επίσης από το Τζιαοζούο της Χενάν. Όταν επισκέφθηκε τους συγγενείς του το 2017, συνάντησε έναν από τους ανθρώπους του ‘πρωινού ξυπνήματος’. Η ιδέα του να ευαισθητοποιεί τους ανθρώπους για θέματα υγείας «με το να τους ξυπνά για να πάνε για τρέξιμο» του άρεσε τόσο πολύ που αποφάσισε να μεταφέρει την υπηρεσία αυτή και στην Ελβετία.

Τώρα η πρακτική αυτή έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή της στην Ελβετία, με πάνω από 60 δρομείς να κάνουν πρωινά τηλεφωνήματα αφύπνισης. Σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο, ο Γιανγκ τους πηγαίνει για περπάτημα στις Άλπεις ή για να τρέξουν σε κάποιο μαραθώνιο. Εκτός από την Ελβετία, η πρωινή αφύπνιση για τρέξιμο έχει επεκταθεί σε πάνω από 10 χώρες και περιοχές.

«Υπάρχουν άνθρωποι ‘πρωινής αφύπνισης’ στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη, με τους οποίους έχουμε κρατήσει επαφή. Έχουν ομάδες για τρέξιμο που ξυπνά η μία την άλλη, και εάν δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ώρας, θα τους ξυπνήσω και εγώ ο ίδιος προσωπικά», δηλώνει ο Λι.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024