Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Sun: Άφραγκος ο Κιμ - Δεν έχει λεφτά να κυβερνήσει τη Βόρεια Κορέα

Sun: Άφραγκος ο Κιμ – Δεν έχει λεφτά να κυβερνήσει τη Βόρεια Κορέα

Ούτε λεφτά για να κυβερνήσει τη Βόρεια Κορέα δεν έχει πλέον ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική Sun. Τα λεφτά που του άφησε ο πατέρας του έχουν κάνει «φτερά», αναφέρει η εφημερίδα, αφού σπατάλησε τα περισσότερα σε πυρηνικές δοκιμές. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τη Sun δίνεται και μια εξήγηση στο γιατί αποφάσισε τη συμμετοχή της χώρας του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού προσπαθεί να δώσει μια ώθηση στην οικονομία της.

Ούτε λεφτά για να κυβερνήσει τη Βόρεια Κορέα δεν έχει πλέον ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Βρετανική εφημερίδα Sun.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρονται τα λεφτά που του άφησε ο πατέρας του έχουν κάνει «φτερά», αφού σπατάλησε τα περισσότερα σε πυρηνικές δοκιμές. Έτσι, σύμφωνα και πάλι με τη Sun δίνεται και μια εξήγηση στο γιατί αποφάσισε τη συμμετοχή της χώρας του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού προσπαθεί να δώσει μια ώθηση στην οικονομία της.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν οργάνωσε μια σειρά από ακριβές πυρηνικές δοκιμές από όταν ανέλαβε στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας μετά τον θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιόνγκ Ιλ το 2011.

«Λόγω του κόστους των πυρηνικών αυτών δοκιμών ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που του άφησε ο πατέρας του και πλέον δεν του φτάνουν για να κυβερνήσει τη χώρα του», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της επικαλούμενη πηγές στην Κίνα οι οποίες έχουν στενούς δεσμούς με την Πιονγκγιάνγκ.

«Λόγω των υπερβολικών δαπανών του Κιμ Γιονγκ Ουν, στερεύουν τα κεφάλαια που του άφησε ο πατέρας του. Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και πυραύλων προερχόταν από τα κεφάλαια που του άφησε» τονίζει η πηγή του θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, για.. ευνόητους φανταζόμαστε λόγους.

Εκτός από τις πυρηνικές δοκιμές αναφέρεται επίσης ότι διέθεσε τεράστια κεφάλαια για την ανάπτυξη του δρόμου Ryomyong στην Πιονγιάνγκ, αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο Masikryong.

Αναζητάει «έσοδα» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Έτσι λοιπόν σε μια προσπάθεια του να αυξήσει τα έσοδα αποφάσισε να… επιτρέψει στη χώρα του να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Νότιας Κορέας τον Φενρουάριο.

Ελπίζει δηλαδή σε πρακτικές του 1990 και του 200, ότι η Νότια Κορέα προσέφερε επιδοτήσεις στον Βορρά ως αντάλλαγμα για τις ειρηνικές σχέσεις.

«Θα υπάρξει ανάπτυξη των σχέσεων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκγιάνγκ», αναφέρει δεύτερη πηγή από την Κίνα, βέβαια συνεχίζει λέγοντας: «αν ωστόσο δεν ικανοποιηθούν στην Πιονγιάνγκ θα επιδεινωθούν οι δεσμοί Βορρά – Νότου».

Π.Κ

in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024