Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας σε Ρίβλιν: Να κάνουμε γενναία βήματα για την ειρήνη

Τσίπρας σε Ρίβλιν: Να κάνουμε γενναία βήματα για την ειρήνη

Σημαντική χαρακτήρισε την επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου Ρούβεν Ρίβλιν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την υποδοχή του στο Μέγαρο Μαξίμου.«Έρχεστε σε μια συμβολική στιγμή», είπε ο πρωθυπουργός καθώς «πριν δυο ημέρες ήταν η Διεθνής Ημέρα Ολοκαυτώματος» τόνισε ενώ μίλησε για την ανάγκη να γίνουν γενναία βήματα για την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Σημαντική χαρακτήρισε την επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου Ρούβεν Ρίβλιν
ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την υποδοχή του στο Μέγαρο
Μαξίμου.«Έρχεστε σε μια συμβολική στιγμή», είπε ο πρωθυπουργός καθώς
«πριν δυο ημέρες ήταν η Διεθνής Ημέρα Ολοκαυτώματος» τόνισε ενώ μίλησε
για την ανάγκη να γίνουν γενναία βήματα για την ειρήνη και τη
σταθερότητα.

«Η ελληνική εβραϊκή κοινότητα υπέφερε πολλα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας. Η κοινή μας ιστορία είναι μάθημα για το μέλλον υπογράμμισε εξάλλου ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις στενές διμερείς σχέσεις των δυο χωρών (Ελλάδας-Ισραήλ).

Ο Αλέξης Τσιπρας τόνισε την ανάγκη της συνεργασίας ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της περιοχής κυρίως στον τομέα της ασφαλείας και πρόσθεσε: «Να κάνουμε τα γενναία βήματα για την Ειρήνη και τη σταθερότητα».

Υπογραμμίζοντας από την πλευρά του και ο Ισραηλινός Πρόεδρος τις σημαντικές διμερείς σχέσεις και την εμβάθυνσή τους, δήλωσε: «Είναι η μοίρα μας να ζούμε μαζί και να μετατρέψουμε την Νοτιοανατολική Μεσόγειο σε «παράδεισο», όλοι μαζί Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος, Παλαιστίνη, Αίγυπτος, Ιορδανία».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τρίτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ρούβεν Ρίβλιν θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να θέσουν το θεμέλιο λίθο στο Μουσείο Ολοκαυτώματος.

Νωρίτερα, είχε περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε τη στήριξη του Ισραήλ στα κρίσιμα εθνικά θέματα της Ελλάδας, στέλνοντας ταυτόχρονα πολλαπλά μηνύματα για το ονομοτολογικό της ΠΓΔΜ, το Κυπριακό αλλά και την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας και Αλβανίας σε συνάρτηση με τον σεβασμό θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Ο κ. Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Ισραηλινό Πρόεδρο στο Προεδρικό Μέγαρο, υπογράμμισε ακόμη ότι επιζητούμε την αποκατάσταση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, την καταπολέμηση της τρομοκρατικής βαρβαρότητα του ISIS και επιδιώκούμε όπως είπε, «τη λύση του παλαιστινιακού, λύση που να εξασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια και στους δύο λαούς».

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός Πρόεδρος αφού μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, τόνισε πως Ελλάδα και Ισραήλ έχουν κόκκινες γραμμές και «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να τις προσπεράσουμε. Αρκετά με τους πολέμους. Να βρεθούν λύσεις χωρίς να προσπερνάνε τις κόκκινες γραμμές», είπε ο κ. Ρίβλιν για προσθέσει πως «η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ».

Ο κ. Παυλόπουλος αμέσως μετά πήρε το λόγο, λέγοντας ότι «η Ελλάδα ακολουθεί τη θέση που έχει διαμορφώσει η Ε.Ε και ελπίζουμε το ζήτημα να λυθεί». Η Ελλάδα ακολουθεί αυτή την γραμμή, πρόσθεσε, και «διόλου δεν αλλάζει τη βούλησή μας να δούμε το Ισραήλ όλο και πιο κοντά στην ΕΕ».

Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Ρίβλιν και της συζύγου του.

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 ο πρόεδρος του Ισραήλ θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα θα θεμελιώσουν το Μουσείο Ολοκαυτώματος και αργότερα θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, ενώ την Τετάρτη ο κ. Ρίβλιν θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024