Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι απαντά η ΕΡΤ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη

Τι απαντά η ΕΡΤ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις κατηγορίες ότι δεν κάλυψε εκτενώς το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης εξέδωσε η ΕΡΤ.

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις κατηγορίες ότι δεν κάλυψε εκτενώς το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης εξέδωσε η ΕΡΤ.
«Καλύψαμε το συλλαλητήριο με εκτενή ρεπορτάζ και ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια» αναφέρει με ανακοίνωσή της, απαντώντας στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με την χθεσινή κάλυψη του συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία, ενώ κάνει λόγο για στοχοποίηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Ακόμη, η ΕΡΤ αναφέρει πως πράγματι υπήρξε «ανθρώπινο λάθος» σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων το οποίο όμως «διορθώθηκε αμέσως». «Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ» προστίθεται.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετάδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης.
Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Όσον αφορά σε κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, αυτό οφείλεται σε ένα – εμφανές για κάθε καλόπιστο – ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά. Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ.

Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μια ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

in.gr

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024