Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νεκροί άμαχοι από τις τουρκικές επιδρομές στο Αφρίν [Βίντεο]

Νεκροί άμαχοι από τις τουρκικές επιδρομές στο Αφρίν [Βίντεο]

Τουλάχιστον έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα, Κυριακή, στις επιδρομές που εξαπέλυσε η τουρκική πολεμική αεροπορία στην επαρχία Αφρίν, στη βόρεια Συρία. Η Τουρκία «θα συντρίψει» το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού των Κούρδων της Συρίας και το κουρδικό συριακό κόμμα PYD προειδοποεί ο Ερντογάν, την ώρα που η Ουάσιγκτον τον καλεί να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση». Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προανήγγειλε ο γάλλος ΥΠΕΞ.

Τουλάχιστον έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα, Κυριακή, μεταξύ αυτών πέντε παιδιά, στις επιδρομές που εξαπέλυσε η τουρκική πολεμική αεροπορία στην επαρχία Αφρίν, στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Προηγούμενος απολογισμός των αεροπορικών πληγμάτων στο χωριό Τζαλμπάρα έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς.

Τα οκτώ θύματα ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας που είχε εκτοπιστεί από τη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

«Διέπραξαν σφαγή»

Νωρίτερα, ο Μπιρούσκ Χασάκε, εκπρόσωπος Τύπου των Κούρδων πολιτοφυλάκων YPG, είχε επιβεβαιώσει τους βομβαρδισμούς, καταγγέλλοντας ότι τα τουρκικά αεροσκάφη διέπραξαν «σφαγή».

Στις εικόνες που έδωσε ο κούρδος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο διακρίνονται διασώστες να ανασύρουν σορούς από κτίριο που έχει καταρρεύσει.

Σημειώνεται πως το Σάββατο ο Χασάκε ανέφερε ότι δέκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών επτά άμαχοι, σκοτώθηκαν στις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές.


Ερντογάν: Θα συντρίψουμε τους Κούρδους

Η Τουρκία «θα συντρίψει» το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας και το κουρδικό συριακό κόμμα PYD «μέχρι να μην απομείνει τίποτα» προειδοποίησε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα συντρίψουμε όποιον απειλεί τον εθνικό αγώνα της Τουρκίας», είπε ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Προύσα. «Δεν μπορείτε να βασιστείτε στην υποστήριξη των ΗΠΑ για να νικήσετε την Τουρκία» πρόσθεσε απευθυνόμενος στις YPG.

Η Ουάσιγκτον καλεί την Άγκυρα να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση»

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη σύμμαχό τους Άγκυρα να «επιδείξει αυτοσυγκράτηση» στη Συρία στο έδαφος της οποίας εισήλθαν Τούρκοι στρατιώτες, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

«Καλούμε την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να διασφαλίσει ότι οι στρατιωτικές της επιχειρήσεις θα είναι περιορισμένης έκτασης και διάρκειας και σχολαστικά να αποφύγει το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα από τον άμαχο πληθυσμό» επισήμανε η Νάουερτ σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζοντας «την κλιμάκωση της βίας» στη βορειοδυτική Συρία.

Σύγκληση Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Δευτέρα για να συζητήσει την κατάσταση στη Συρία προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Ιβ Λεντριάν, στον λογαριασμό του στο Twitter. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα ασκήσει πιέσεις προκειμένου να επιτραπεί η πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο γάλλος ΥΠΕΞ είχε νωρίτερα δηλώσει ότι η Γαλλία ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας με αντικείμενο τη Συρία μετά την έναρξη των τουρκικών επιχειρήσεων στην επαρχία Αφρίν στη βόρεια Συρία.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024