Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Στεφανάκου: Τον χτύπησαν ακριβώς όταν ήταν ακάλυπτος

Δολοφονία Στεφανάκου: Τον χτύπησαν ακριβώς όταν ήταν ακάλυπτος

Σε ανοιχτά μέτωπα του παρελθόντος και ρήξεις μεταξύ πρωτοκλασάτων του υποκόσμου επικεντρώνουν τις έρευνες αξιωματικοί της Ασφάλειας για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου. Όπως προκύπτει, ο Στεφανάκος χτυπήθηκε ακριβώς όταν ήταν ακάλυπτος.

Σε ανοιχτά μέτωπα του παρελθόντος και ρήξεις μεταξύ πρωτοκλασάτων του υποκόσμου επικεντρώνουν τις έρευνες αξιωματικοί της Ασφάλειας για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου.

Σε προσωπική του σελίδα στο Διαδίκτυο ο ίδιος άλλωστε είχε αναρτήσει μια φράση του Νίτσε: «Οι συνέπειες των πράξεών μας μάς αρπάζουν από τον λαιμό. Τους είναι αδιάφορο αν στο μεταξύ έχουμε γίνει καλύτεροι». Μια φράση του μεγάλου φιλοσόφου, που όπως φαίνεται στην περίπτωση του Στεφανάκου μάλλον ήταν προφητική.

Το παρελθόν, οι συγκρούσεις με ισχυρά ονόματα του υποκόσμου, όπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», τον είχε στοιχειώσει. Αν και μετά την αποφυλάκισή του, στα μέσα Αυγούστου του 2016, φαίνεται ότι δεν είχε αναπτύξει παράνομη δραστηριότητα και ασχολούνταν με την οικογένειά του, οι εκκρεμότητες του παρελθόντος ήταν ανοιχτές. Τον είχαν σημαδέψει και τον ακολούθησαν μέχρι το τέλος.

Αλλωστε και ο ίδιος σε συνέντευξή του μετά την αποφυλάκισή του είχε τονίσει χαρακτηριστικά: «Υπολογίζω τους πάντες, αλλά δεν φοβάμαι τίποτα…».

Τα τελευταία χρόνια ο Βασίλης Στεφανάκος προσπαθούσε να χτίσει ένα προφίλ πολιτικοποιημένου ανθρώπου, εκ διαμέτρου αντίθετο από το προφίλ των φακέλων με υποθέσεις της greek mafia που είχε σχηματίσει η Ασφάλεια. Ο ίδιος πάντα αρνούνταν πεισματικά όλα όσα τον κατηγορούσαν, για εμπλοκή στον υπόκοσμο.

Γνωστές ήταν οι φιλικές σχέσεις που διατηρούσε με κρατούμενους για εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες: «Οι ποινικοί στο μονοπάτι της παραβατικότητας ποτέ δεν κόβουν τις γέφυρες πίσω τους. Οι πολιτικοί κρατούμενοι από τη στιγμή που ξεκινούν ένοπλο αγώνα κόβουν όλα τα γεφύρια πίσω τους» είχε υποστηρίξει προσθέτοντας ότι «η στάση τους είναι απόλυτα εκτιμητέα».

Στο πεδίο των ερευνών για την εξιχνίαση της μαφιόζικης δολοφονίας οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «ξεσκονίζουν» τους φακέλους με τις υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος. Μια αναδρομή στο παρελθόν προκειμένου να εντοπίσουν τους ηθικούς αυτουργούς και τα «πληρωμένα πιστόλια», τους εκτελεστές.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στις αιματηρές διαμάχες μεταξύ των νονών, αρχηγών των ομάδων, στα συμβόλαια θανάτου που κατά καιρούς υπέγραφε ο ένας για τον άλλον, στον εμφύλιο πόλεμο της νύχτας.

Ένας εμφύλιος που έχει αφήσει πολλούς νεκρούς με πιο πρόσφατο θύμα τον Βασίλη Γρίβα, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2017 έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά όπου είχε πάει για τον μαθητή γιο του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. συγκλίνουν στο ότι η δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου εντάσσεται στο κεφάλαιο των συμβολαίων θανάτου. Οι δολοφόνοι που τον εκτέλεσαν με 29 σφαίρες από Καλάσνικοφ φαίνεται ότι είναι επαγγελματίες και ότι ενήργησαν για λογαριασμό άλλων.

Χτύπησαν στο κατάλληλο timing πετυχαίνοντας τον Στεφανάκο ακάλυπτο. Αν και στην κατοχή του είχε όπλο, ένα 38άρι περίστροφο, δέχθηκε τα πυρά του ενόπλου χωρίς να προλάβει να αντιδράσει. Η θωρακισμένη BMW με τα αλεξίσφαιρα τζάμια δεν τον προστάτευσε καθώς ο εκτελεστής έδρασε με ευελιξία ανοίγοντας ταχύτατα την πόρτα του αυτοκινήτου.

Η προετοιμασία για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου φαίνεται ότι είχε αρχίσει από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν εκλάπη από την περιοχή της Ηλιούπολης η λευκή μοτοσικλέτα Triumph Tiger που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο Στεφανάκος τα τελευταία και μοιραία λεπτά κατέβηκε από το γραφείο του, σχεδόν εσπευσμένα, χωρίς να συνοδεύεται από τους δύο σωματοφύλακές του οι οποίοι είχαν γίνει σκιά στις μετακινήσεις του.

Για τον ηθικό αυτουργό της μαφιόζικης δολοφονίας οι έρευνες στρέφονται σε πρώτη φάση σε μια δεξαμενή κακοποιών και ειδικότερα σε εκείνους με τους οποίους ο Στεφανάκος είχε στο παρελθόν διαμάχη. Γνωστή στις Αρχές από πληροφορίες είναι η φερόμενη παλιά διαμάχη του με νονό των δτικών προαστίων, αν και τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι τα είχαν βρει μεταξύ τους.

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και μια διαμάχη στον υπόκοσμο και με έναν άλλο κακοποιό, αρχηγικό στέλεχος συμμορίας εκβιαστών. Η κόντρα του με πρωτοκλασάτα στελέχη της νύχτας είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε εις βάρος του κακοποιού λέγεται ότι είχε υπογραφεί συμβόλαιο θανάτου ύψους 50.000 ευρώ.

Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ., δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι η δολοφονία του Στεφανάκου μπορεί να προκαλέσει αντίποινα και να αναζωπυρώσει βεντέτα στη νύχτα.

Λία Νεσφυγέ

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024