Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγαλοοικονόμου: «Κλείνει» θέση στο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ

Μεγαλοοικονόμου: «Κλείνει» θέση στο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ

Το «ναι» στο πολυνομοσχέδιο άνοιξε τις πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεξάρτητη βουλευτή Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία τώρα χαράζει γραμμή πλεύσης για το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Το «ναι» στο πολυνομοσχέδιο άνοιξε τις πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ για την
ανεξάρτητη βουλευτή Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία τώρα χαράζει γραμμή
πλεύσης για το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, το πρωί της Τρίτης, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου δήλωσε: «Ναι, θα κατέβω με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αν μου γίνει πρόταση».

Σε ό,τι αφορά τους λόγους που την οδήγησαν να ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνεργαζόμενη αλλά και για τη θετική ψήφο της στο πολυνομοσχέδιο, η βουλευτής σημείωσε: «Ήταν προσωπική μου απόφαση την οποία σκέφτηκα πάρα πολύ. Δεν ήθελα οι
θυσίες του ελληνικού λαού να πάνε χαμένες. Δεν έχω μιλήσει με τον
πρωθυπουργό».

Επανέλαβε, δε, ότι υπήρχαν πάρα πολύ θετικά μέτρα, όπως αυτό για το
κτηματολόγιο, στο πολυνομοσχέδιο και για τον λόγο αυτόν υπερψήφισε.

Απαντώντας στις βολές που δέχθηκε από τον Βασίλη Λεβέντη, η ίδια δήλωσε ότι τον σέβεται και τον εκτιμά.

«Με την Ένωση Κεντρώων δεν διαφώνησα πολιτικά αλλά με τις επιλογές του [Βασίλη Λεβέντη] διότι έκανε κακό στο κόμμα η επιλογή του να κάνει αντιπρόεδρο της Βουλής τον γιο του. Εκεί ήταν το αποκορύφωμα» υπογράμμισε.

Βολές από Λεβέντη

«Πιστεύαμε ότι ο κ. Τσίπρας είχε ένα ήθος. Τώρα έχασε κι αυτό το ηθικό πλεονέκτημά του» ήταν το σκληρό σχόλιο του Βασίλη Λεβέντη σχετικά με την ένταξη της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Δευτέρας.

Ο ίδιος προειδοποίησε την πρώην βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων ότι «το βράδυ των εκλογών θα λάβει την απάντηση».

Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά το «ναι»

Απηχώντας το μήνυμα της ομιλίας Τσίπρα, η Θ.Μεγαλοοικονόμου εξήγησε το βράδυ της Δευτέρας τη θετική ψήφο της, λέγοντας: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε όταν η ελληνική οικονομία και κοινωνία αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες τις μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών. Δεν είχε ευθύνες γι’ αυτό, ούτε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε τα τελευταία 40 χρόνια. Τα τελευταία δυο χρόνια δεν έγιναν θαύματα ούτε περιμέναμε να γίνουν, όμως η εικόνα της χώρας αρχίζει να αλλάζει. Αυτό φαίνεται από την θετική αντίδραση των αγορών, όπου για πρώτη φορά βλέπουμε τα επιτόκια να έχουν φθάσει στα επίπεδα του 2006, πριν δηλαδή να μπούμε στην κρίση, διεθνώς αναγνωρίζεται ότι η χώρα είναι σταθερή και μπορούν να γίνουν επενδύσεις, και όλοι όσοι ήταν πριν εναντίον μας τώρα είναι υπέρ μας. Επέλεξα λοιπόν να συστρατευτώ σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια».

Ανέφερε, ακόμη, ότι η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ήταν αναγκαία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Επιπλέον, όπως είπε, ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια για το καλό της οικονομίας. Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα εκτίμησε, ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές απώλειες για τους δικαιούχους ενώ πρόσθεσε, ότι είπε και ο πρωθυπουργός, θα μπορούσαν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις όπου απαιτείται μετά τον Αύγουστο του 2018.

Επιστολή Τσίπρα για Μεγαλοοικονόμου

Την ένταξη της κ. Μεγαλοοικονόμου στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, σας ενημερώνω ότι από τούδε και στο εξής η βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Μεγαλοοικονόμου εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής», αναφέρει στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

Μετά την προσχώρηση της κ. Μεγαλοοικονόμου, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές, διευρύνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία στους 154 βουλευτές.

in.gr

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024