Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καράογλου: Κόκκινη γραμμή να μην ξεπουληθεί το όνομα Μακεδονία

Καράογλου: Κόκκινη γραμμή να μην ξεπουληθεί το όνομα Μακεδονία

«Η χρήση του όρου "Μακεδονία" ως δεύτερο, τρίτο ή… τέταρτο συνθετικό προκαλεί τα πατριωτικά μου αισθήματα. Γεννήθηκα, ανδρώθηκα και ζω στη γη της Μακεδονίας και δεν θέλω το όνομά της να καπηλευτεί από κανένα κρατίδιο», τονίζει σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής», ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, συνιστά ψυχραιμία και θεωρεί ότι πρέπει να εξετασθεί η προτεινόμενη συμφωνία στο σύνολό της.

«Η χρήση του όρου «Μακεδονία» ως δεύτερο, τρίτο ή… τέταρτο συνθετικό προκαλεί τα πατριωτικά μου αισθήματα. Γεννήθηκα, ανδρώθηκα και ζω στη γη της Μακεδονίας και δεν θέλω το όνομά της να καπηλευτεί από κανένα κρατίδιο», τονίζει σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής», ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, συνιστά ψυχραιμία και θεωρεί ότι πρέπει να εξετασθεί η προτεινόμενη συμφωνία στο σύνολό της.

Ο κ. Καράογλου επισημαίνει ότι η «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης πρέπει να είναι να μην ξεπουληθεί το όνομα Μακεδονία και επισείει την προσοχή, ειδικά στην αποκήρυξη κάθε έκφρασης ή δράσης αλυτρωτισμού από πλευράς των Σκοπίων. «Ακούω, για παράδειγμα, τον κ. Ζάεφ να υπόσχεται ότι θα μετονομάσει το αεροδρόμιο των Σκοπίων από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» και να μην το κάνει πράξη», τόνισε.

Σχετικά με τη στάση του Πάνου Καμμένου, ο βουλευτής της ΝΔ δεν αποκλείει στη συνέντευξή του, το ενδεχόμενο να αλλάξει: «Ο Πάνος Καμμένος αλλάζει άποψη με την ίδια ταχύτητα που αλλάζει τα στρατιωτικά τζάκετ που φορά ως υπουργός Εθνικής Άμυνας. Είναι… εθισμένος στην καρέκλα, και θα κάνει τα πάντα για να μην τη χάσει. Πουλά φθηνό λαϊκό πατριωτισμό και μετά αρχίζει τις… εκπτώσεις» λέει χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ,in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024