Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Δεν πάω σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών χωρίς ενιαία κυβερνητική θέση

Μητσοτάκης: Δεν πάω σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών χωρίς ενιαία κυβερνητική θέση

Την απόφασή του να μην συμμετάσχει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν δεν υπάρξει αποσαφηνισμένη ενιαία θέση της κυβέρνησης για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, ενώ αποδοκίμασε την θέση που υποστήριξαν κύκλοι της για ταύτιση Εκκλησίας - Χρυσής Αυγής.

Την απόφασή του να μην συμμετάσχει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν δεν υπάρξει αποσαφηνισμένη ενιαία θέση της κυβέρνησης για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, ενώ αποδοκίμασε την θέση που υποστήριξαν κύκλοι της για ταύτιση Εκκλησίας – Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι το Βουκουρέστι είναι ο ελάχιστος πήχυς για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πρόσθεσε ότι η θέση της ΝΔ για το ονοματολογικό είναι καθαρή: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Σημείωσε, όμως, ότι το πακέτο της λύσης θα πρέπει να είναι συνολικό και ισχύει η θέση της ΝΔ για αρραγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία «για να μπούμε στη συζήτηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, υποστηρίζοντας πως δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης, συμπληρώνοντας πως «διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση δεν πάνε μαζί».

Όπως τόνισε, είναι απαράδεκτο να κατηγορείται κάποιος ως χρυσαυγίτης επειδή διαθέτει εθνική ευαισθησία. «Καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε συλλαλητήρια» επισήμανε και πρόσθεσε ότι όπως είχε πει και ο ιδρυτής της παράταξης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, «εξωτερική πολιτική με συλλαλητήρια δεν γίνεται».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «ο Ντάισελμπλουμ ομολόγησε αυτό που όλοι ξέρουμε, δεν υπήρξε καμιά διαπραγμάτευση γιατί ο Τσίπρας είπε ναι σε όλα» για να προσθέσει ότι έτσι όλοι βολεύονται, ωστόσο το θέμα είναι να βολεύονται οι πολίτες.

«Ο Τσίπρας πρέπει να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για τη μετά το πρόγραμμα εποχή» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024