Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καμίνης: Να μην δημοπρατηθούν οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί

Καμίνης: Να μην δημοπρατηθούν οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί

Εναντίον της δημοπράτησης των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Εναντίον της δημοπράτησης των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

«Η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες, βγάζει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στο σφυρί. Στις 7 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίναμε ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο οι δημοτικές συχνότητες δεν μπορούν να βγουν στο σφυρί. Απαιτούμε να εφαρμοστεί το ίδιο που ισχύει στις υπόλοιπες δημόσιες συχνότητες, όπως της ΕΡΤ. Ή στο κάτω – κάτω να γίνει αυτό που συνέβη – δικαίως – με τις δημοτικές τηλεοράσεις, που σε αντίθεση με τα δημοτικά ραδιόφωνα, εξαιρέθηκαν από τη δημοπρασία. Εκτός και αν η κυβέρνηση, ό, τι δεν ελέγχει, θέλει να το κλείσει», σημείωσε ο κ Καμίνης.

Ενδεχόμενη πολιτική σκοπιμότητα δείχνουν, όπως τόνισε, τα δείγματα, το γεγονός, δηλαδή, ότι τα δημοτικά ραδιόφωνα μπαίνουν στην ίδια μοίρα με οποιοδήποτε άλλη εμπορική επιχείρηση και οι άδειές τους βγαίνουν στο σφυρί.

«Παρόλο που η ιστορία τους είναι συνυφασμένη με την ελεύθερη πληροφόρηση και την πλουραλιστική ενημέρωση. Αν και τα δημοτικά ραδιόφωνα είναι από τα λίγα εναπομείναντα Μέσα Ενημέρωσης που τηρούν την εργατική νομοθεσία και είναι απολύτως τυπικά ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία. Εφορίες, ανακαλύπτουν ξαφνικά αναδρομικά τέλη χαρτοσήμου πολλών εκατομμυρίων, δεσμεύουν τραπεζικούς λογαριασμούς, και ανοίγουν το πεδίο για εφαρμογή τους στο σύνολο των δημοτικών επιχειρήσεων. Βεβαίως δεν επιχειρούν να κάνουν τη ζωή των δήμων δύσκολη μόνο στο πεδίο της δημόσιας πληροφόρησης. Ακολουθώντας το παράδειγμα των ρυθμίσεων για την ασφάλεια των παιδικών χαρών, που από τη μία άκρη πήγαν στην άλλη, κάτι παρόμοιο επιχειρούν τώρα με τους παιδικούς σταθμούς, που τα δικαιολογημένα μέτρα ασφάλειας, φτάνουν στην άλλη άκρη απειλώντας δεκάδες δημοτικούς σταθμούς με λουκέτο. Ας μην προσθέσουμε και τα υπόλοιπα πολύ πιο πολιτικά ζητήματα, με κύριο την απόπειρα της κυβέρνησης να παραλύσει τους δήμους και την τοπική διακυβέρνηση, με πρόσχημα την απλή αναλογική».

Πάντως, ο κ Καμίνης ζήτησε συνάντηση αύριο, Παρασκευή, με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, υπογραμμίζοντας πως «ο Αθήνα 9.84 πρέπει να επιβιώσει, θα επιβιώσει και θα συνεχίσει να προσφέρει αντικειμενική πληροφόρηση και ποιοτική ψυγαγωγία. Θα συνεχίσει να είναι ο σταθμός της Αθήνας».

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024