Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μακρόν μαθαίνει κινέζικα και ενθουσιάζει τους Κινέζους [Βίντεο]

Ο Μακρόν μαθαίνει κινέζικα και ενθουσιάζει τους Κινέζους [Βίντεο]

Στην επίσκεψή του στην Κίνα άφησε θετικές εντυπώσεις. Όχι μόνο επειδή μίλησε για άνοιγμα της Γαλλίας στις κινεζικές αγορές. «Συγκίνησε» τους Κινέζους η φιλότιμη προσπάθειά του να μάθει κινέζικά. Ο γάλλος πρόεδρος δεν καταθέτει εύκολα τα «όπλα»: τόσο εντός της ΕΕ η θέση του για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων φαίνεται να πιάνει τόπο όσο και εκτός γηραιάς ηπείρου η επιμονή του δεν περνά απαρατήρητη.

Στην επίσκεψή του στην Κίνα άφησε θετικές εντυπώσεις. Όχι μόνο επειδή μίλησε για άνοιγμα της Γαλλίας στις κινεζικές αγορές. «Συγκίνησε» τους Κινέζους η φιλότιμη προσπάθειά του να μάθει κινέζικά.

Ο γάλλος πρόεδρος δεν καταθέτει εύκολα τα «όπλα»: τόσο εντός της ΕΕ η θέση του για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων φαίνεται να πιάνει τόπο όσο και εκτός γηραιάς ηπείρου η επιμονή του δεν περνά απαρατήρητη.

Σε ομιλία του στην Κίνα, με την οποία διεξάγει εμπορικές συνομιλίες, ο Μακρόν προσπάθησε να πει στα κινέζικα μια αγαπημένη του φράση για τον πλανήτη: «Να γίνει ο πλανήτης τρομερός και πάλι».

Βίντεο στο οποίο φαίνεται να μαθαίνει πώς να προφέρει την συγκεκριμένη φράση έχει εντυπωσιάσει τους Κινέζους, ενώ κινεζικοί λογαριασμοί των κοινωνικών δικτύων φιλοξενούν κολακευτικά σχόλια για τον γάλλο πρόεδρο.

in.gr

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024