Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σκέψεις για τη χρονιά που έρχεται» με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο»

«Σκέψεις για τη χρονιά που έρχεται» με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο»

Εκτάκτως την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» παρουσιάζουν τη συλλεκτική έκδοση με άρθρα πολιτικών, ιστορικών και οικονομολόγων «Σκέψεις για τη χρονιά που έρχεται».

Εκτάκτως την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» παρουσιάζουν τη συλλεκτική έκδοση με άρθρα πολιτικών, ιστορικών και οικονομολόγων «Σκέψεις για τη χρονιά που έρχεται».

Τα σημαντικότερα γεγονότα του ‘17, οι τάσεις της νέας χρονιάς και λύσεις για την αντιμετώπιση της μάστιγας του λαϊκισμού.

Αν κάποιος ισχυριζόταν πριν από μερικά χρόνια ότι το 2017 θα έκλεινε με κάποιον Εμανουέλ Μακρόν στο τιμόνι της Γαλλίας και κάποιον Ντόναλντ Τραμπ στα ηνία της Αμερικής, μάλλον θα τον θεωρούσαν εκκεντρικό. Η άσχετο. Να που βρισκόμαστε όμως σήμερα με δύο ηγέτες που ενσαρκώνουν αντίθετα συναισθήματα, την ελπίδα και την οργή, και οδηγούν τον πλανήτη σε αντίθετες κατευθύνσεις: ο ένας προς την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη, ο άλλος προς τον φανατισμό και την απομόνωση.

Στα άρθρα του «Project Syndicate» που ακολουθούν, και δημοσιεύουν κατ’ αποκλειστικότητα «ΤΑ ΝΕΑ», πολιτικοί, ιστορικοί και οικονομολόγοι ερευνούν τα αίτια των μεγάλων γεγονότων του 2017, ανιχνεύουν τις τάσεις της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε και προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπιση της μάστιγας που απειλεί να καταβροχθίσει όλες τις προόδους που έχουν συντελεστεί: του λαϊκισμού.

Τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο. Το αν θα βαδίσουμε προς έναν καλύτερο κόσμο ή προς την καταστροφή εξαρτάται από εμάς και τις επιλογές μας. Ξεκινάμε πάντως με ένα συγκριτικό πλεονέκτημα: ζούμε στην ασφαλέστερη και γοητευτικότερη ήπειρο. Όπως έλεγε η μεγάλη κυρία της Γαλλίας που μας αποχαιρέτησε τον περασμένο Ιούνιο, η Σιμόν Βέιλ, «η Ευρώπη αποτελεί το μεγάλο εγχείρημα του εικοστού πρώτου αιώνα. Θέτοντας υψηλές φιλοδοξίες, θα μπορέσει να υπερασπιστεί την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλληλεγγύη μεταξύ πλουσίων και φτωχών».

in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024