Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπέατριξ φον Στορχ: Η πρώτη «εξόριστη» από Facebook και Twitter

Μπέατριξ φον Στορχ: Η πρώτη «εξόριστη» από Facebook και Twitter

Η Μπέατριξ φον Στορχ είναι η πρώτη χρήστης των social media στην οποία εφαρμόστηκε ο νέος νόμος κατά της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο που εφαρμόζεται από την αρχή του έτους στην Γερμανία. Το σχόλιο της στο Twitter και στο Facebook για την αστυνομία της Κολωνίας ανάγκασε την πλατφόρμα να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό της.

Η Μπέατριξ φον Στορχ είναι η πρώτη χρήστης των social media στην οποία εφαρμόστηκε ο νέος νόμος κατά της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο που εφαρμόζεται από την αρχή του έτους στην Γερμανία. Το σχόλιο της στο Twitter για την αστυνομία της Κολωνίας ανάγκασε την πλατφόρμα να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό της.

Ποια είναι όμως η γνωστή βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD); O Στορχ είναι μια σκληρή πολιτικός η οποία κατά καιρούς έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις της. Έχει χαρακτηρίσει το Ισλάμ «πολιτική ιδεολογία, η οποία δεν συνάδει με το γερμανικό Σύνταγμα», είχε επανειλημμένως καλέσει τον τότε Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ-Γιούνκερ να παραιτηθεί, ενώ έκλαψε από χαρά για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία.

Η ίδια είναι εγγονή του υπουργού Οικονομικών του Χίτλερ, Λουτς Γραφ Σβέριν φον Κρόζιγκ και μέλος του βασιλικιού οίκου του Ολντενμπουργκ, φέροντας τον επίσημο τίτλο της δούκισσας. Από το 2014 έως το 2017 ήταν ευρωβουλευτής με το AfD, από το 2015 είναι αναπληρώτρια επικεφαλής της παράταξης και το 2017 με την παρθενική είσοδο του κόμματος στην Μπούντεσταγκ, εξελέγη βουλευτής.

Την περασμένη Δευτέρα η Στροχ ήρθε στην επικαιρότητα με την ανάρτηση για τη χρήση αραβικών στα κοινωνικά δίκτυα της αστυνομίας της Κολωνίας. «Τι στον διάολο συμβαίνει με αυτή τη χώρα; Γιατί η επίσημη σελίδα της αστυνομίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας γράφει στο Twitter στα αραβικά; Θέλουν να καθησυχάσουν τις ορδές από βαρβάρους, μουσουλμάνους και βιαστές άνδρες με αυτόν τον τρόπο;» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η αστυνομία προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και οι εισαγγελείς θα κληθούν να κρίνουν εάν οι ίδιοι είναι αρμόδιοι για την υπόθεση της Φον Στορχ ή το Βερολίνο, η εκλογική περιφέρεια της βουλευτού. Ο επικεφαλής εισαγγελέας της Κολωνίας δήλωσε πως οι εισαγγελείς θα πρέπει να κρίνουν εάν η ανάρτηση «υποκινούσε τους πολίτες στη διάπραξη βίας εναντίον συγκεκριμένης μερίδας της κοινωνίας». Εάν κριθεί αναγκαία η διεξαγωγή έρευνας από τις δικαστικές αρχές, αυτό θα γίνει μόνο σε περίπτωση που αρθεί η βουλευτική ασυλία της Φον Στορχ.

Ο νόμος που τέθηκε σε εφαρμογή την Δευτέρα προβλέπει πως οι «σαφώς εγκληματικές» αναρτήσεις θα πρέπει να διαγράφονται ή να μπλοκάρονται εντός 24 ωρών. Ο αρχηγός της AfD Αλεξάντερ Γκάουλαντ έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στον νόμο, στον οποίο καταλογίζει πως «περιορίζει την ελευθερία έκφρασης», απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους χρήστες των social media να δημοσιεύσουν όλα τα διαγραμμένα σχόλια.

Νατάσα Μαστοράκου

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024