Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μια υπερηχητική «Boheme» αποκαλύπτεται

Μια υπερηχητική «Boheme» αποκαλύπτεται

Για τις ανάγκες του παρισινού ανεβάσματός της, η διάσημη όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι εκτοξεύθηκε στο Διάστημα. Ο έλληνας διευθυντής κάστινγκ της Οπερας του Παρισιού Ηλίας Τζεμπετονίδης μιλάει στο BHMAgazino για την ανατρεπτική παραγωγή που δίχασε το κοινό.

Καθώς πλησιάζουμε στην πλατεία της Βαστίλλης από τις όχθες του Σηκουάνα, διακρίνουμε από απόσταση δύο ουρές. Παρά το διαπεραστικό κρύο του παρισινού Δεκέμβρη, δεκάδες άνθρωποι περιμένουν καρτερικά από τη μία πλευρά, στη λεωφόρο Μπομαρσέ, στον κινηματογράφο «MK2», προκειμένου να παρακολουθήσουν το νέο επεισόδιο του «Πολέμου των Αστρων».

Στην άλλη πλευρά της πλατείας, ένα νεότερο σε ηλικία, αλλά λιγότερο εκκεντρικό, κοινό περιμένει τη σειρά του για να περάσει τον έλεγχο ασφαλείας της Οπερας και να εισέλθει στο πανέμορφο κτίριο, ώστε να παρακολουθήσει την παράσταση «La Bohème».

Όπως επισημαίνει το Βήμα δεν υπάρχει συσχέτιση, – εκτός από τη λαϊκή επιτυχία -, ανάμεσα στις σκοτεινές αίθουσες, όπου πρόκειται να προβληθεί η όγδοη ταινία του έπους του «Star Wars», και στην όπερα του Πουτσίνι, που έκανε πρεμιέρα το 1896 στο Τορίνο και η οποία αναπαριστά την παρισινή ζωή τής τότε εποχής. Και όμως, υπάρχει συσχέτιση. Ολοι στα cafés της πλατείας μιλούν μόνο για αυτό: Αντί να προσφέρει, όπως πολλές Οπερες κατά τη διάρκεια των εορτών, ένα κλασικό ρεπερτόριο με μπαλέτα όπως ο «Καρυοθραύστης» ή «Η Ωραία Κοιμωμένη, η διεύθυνση της Οπερας του Παρισιού αποφάσισε να περιλάβει στο πρόγραμμά της τη «Bohème» σε σκηνοθεσία του Κλάους Γκαθ.

Αντί, όμως, να διαδραματιστεί στο Παρίσι, όπως το επιτάσσει η πλοκή αυτού του αριστουργήματος, η τοιχογραφία των τεσσάρων «μποέμ» φίλων διαδραματίζεται… στο Διάστημα! Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο! Η έλλειψη της βαρύτητας δεν έχει κανένα παράτονο αποτέλεσμα. Βλέπουμε, λοιπόν, τον Ροντόλφο, τον Μαρτσέλο, τον Σονάρ και τον Κολίν, στην πρώτη σκηνή, σε ένα διαστημόπλοιο, σε κατάσταση κινδύνου, στη μεθυστική βουή των αστεριών. Αυτοί οι τέσσερις νεαροί και αδέκαροι καλλιτέχνες (ζωγράφος, μουσικός, ποιητής, φιλόσοφος) ζουν το 2017 και είναι ηλικιωμένοι, αλλά στη συνέχεια αναπολούν τις ωραίες αναμνήσεις τους… στο Παρίσι. Ελλειψη ζωής, οξυγόνου, ελπίδας: όλα θα έχουν ένα τέλος, το οποίο θα συνίσταται στο να ξαναζήσουν, στα πρόθυρα του θανάτου, την παρελθούσα ιστορία των νεανικών τους χρόνων και ιδιαίτερα την ερωτική συνάντηση μεταξύ της Μιμής (Νικόλ Καρ) και του Ροντόλφο (Μπενζαμάν Μπαρνχαΐμ).

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024