Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη λίστα Forbes με τους κορυφαίους καρδιολόγους ο κύπριος δρ. Δράκος

Στη λίστα Forbes με τους κορυφαίους καρδιολόγους ο κύπριος δρ. Δράκος

Στον κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού Forbes με τους κορυφαίους καρδιολόγους στις ΗΠΑ, για το έτος 2017, βρίσκεται ο κύπριος καρδιολόγος, επισκέπτης καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, δρ. Σταύρος Γ. Δράκος.

Στον κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού Forbes με τους κορυφαίους καρδιολόγους στις ΗΠΑ, για το έτος 2017, βρίσκεται ο κύπριος καρδιολόγος, επισκέπτης καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, δρ. Σταύρος Γ. Δράκος.

Ο δρ Δράκος, που διαπρέπει στην Αμερική, περιλαμβάνεται στους 27 καρδιολόγους, που αναγνωρίσθηκαν από το Forbes ως υποδειγματικοί γιατροί στον τομέα της Καρδιολογίας και τιμήθηκαν με τη διάκριση «Physician Honor Roll».

Η επιλογή και η βράβευσή του από το αμερικανικό περιοδικό έγινε μέσω ειδικού αλγόριθμου -προϊόν τεχνητής νοημοσύνης- που συνυπολογίζει το βιογραφικό, το έργο και τις δημοσιεύσεις ενός επιστήμονα, αλλά και τις κριτικές ασθενών, ασφαλιστικών εταιρειών και συναδέρφων του.

Το έργο του δρος Δράκου στη μεταμόσχευση καρδιάς και τη μηχανική υποστήριξη της λειτουργίας του κυκλοφορικού έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εξέλιξη της επιστήμης της Καρδιολογίας.

«Η παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικής φροντίδας απαιτεί στενή επαφή με τις εξελίξεις»

Αυτή η διάκριση αντανακλά την πολύχρονη προσπάθεια πολλών ανθρώπων, από την οικογένειά μου μέχρι συνεργάτες και συνάδελφους στην Αμερική, την Ελλάδα και την Κύπρο, ανέφερε ο δρ. Σταύρος Δράκος και πρόσθεσε: «Η παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικής φροντίδας απαιτεί στενή επαφή με τις συνεχείς εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης. Αυτό επιτυγχάνεται με συνεχή διασύνδεση των ευρημάτων στους θάλαμους των ασθενών μας στις πανεπιστημιακές κλινικές, με όσα ανακαλύπτουμε μέσω των ερευνών μας στα εργαστήρια αυτών των κλινικών. Με μεγάλη μου χαρά παρατηρώ ότι η νεοσύστατη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κύπρου κινείται σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση και με τη συνεχή στήριξη της πολιτείας θα συνεχίσει να συνδυάζει το ιατρικό έργο με την ιατρική έρευνα».

Ο αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κωνσταντίνος Π. Κωνσταντίνου, αφού συνεχάρη θερμά τον διακεκριμένο καρδιολόγο και καθηγητή δρα Σταύρο Δράκο σημείωσε: «Αναμφίβολα, η διεθνής αναγνώριση της επιστημονικής αριστείας του δρος Σταύρου Δράκου και της λαμπρής παρουσίας του στην έρευνα και τη θεραπεία καρδιακών ασθενειών, αποτελεί μεγάλη τιμή για την Κύπρο και το Πανεπιστήμιο Κύπρου».

O κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου, καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Φιλιππάτος ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για την Ιατρική μας η βράβευση του επισκέπτη καθηγητή της Σχολής δρος Σταύρου Δράκου από το περιοδικό Forbes για το 2017, ως από τους 27 κορυφαίους καρδιολόγους της Αμερικής. Το βραβείο απονέμεται σε γιατρούς που αποτελούν παράδειγμα για τους νεότερους στην έρευνα και την αντιμετώπιση των ασθενειών. Μας δίνει μεγάλη χαρά γιατί αυτές είναι οι αρχές που θέλουμε να ακολουθεί η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου».

Ο δρ. Σταύρος Γ. Δράκος είναι καθηγητής Καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γιούτα και επικεφαλής του προγράμματος Καρδιακής Ανεπάρκειας, Μεταμοσχεύσεων και Μηχανικής Υποστήριξης Καρδιάς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Το Πανεπιστήμιο της Γιούτα έγινε παγκοσμίως γνωστό το 1982, με την τοποθέτηση της πρώτης μόνιμης τεχνητής καρδιά σε άνθρωπο. Ο δρ. Δράκος καταγράφει μια λαμπρή καριέρα στις ΗΠΑ και διακρίνεται στον τομέα της διάγνωσης και θεραπείας ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια και αλλά καρδιολογικά προβλήματα.

Έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες επιστημονικές ιατρικές εργασίες που οδήγησαν στη δημιουργία του βραβευμένου Προγράμματος Ανάρρωσης Καρδιάς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γιούτα. Ο δρ. Δράκος είναι επίσης συμπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (ΝIH/NHLBI) για την καρδιακή ανάρρωση και του Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου Καρδιακής Ανάρρωσης (UCARS).

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024