Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πύργος 36 μέτρων από τουβλάκια Λέγκο προς τιμήν του 8χρονου Όμερ

Πύργος 36 μέτρων από τουβλάκια Λέγκο προς τιμήν του 8χρονου Όμερ

Χιλιάδες κάτοικοι του Τελ Αβίβ έχτισαν πύργο ύψους 36 μέτρων από πλαστικά τουβλάκια Λέγκο, σε μια προσπάθειά τους να τιμήσουν ένα 8χρονο αγόρι που έπασχε από καρκίνο και να σπάσουν ταυτόχρονα το ρεκόρ Γκίνες. Ο πολύχρωμος "Πύργος Όμερ" αποτελείται από περισσότερα από 500.000 τουβλάκια Λέγκο που δώρισαν οι κάτοικοι της πόλης τον τελευταίο χρόνο. Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, με τη βοήθεια γερανών, στην Πλατεία Ράμπιν, όπου χτιζόταν εδώ και 15 ημέρες.

Χιλιάδες κάτοικοι του Τελ Αβίβ έχτισαν πύργο ύψους 36 μέτρων από πλαστικά τουβλάκια Λέγκο, σε μια προσπάθειά τους να τιμήσουν ένα 8χρονο αγόρι που έπασχε από καρκίνο και να σπάσουν ταυτόχρονα το ρεκόρ Γκίνες.

Ο πολύχρωμος «Πύργος Όμερ» αποτελείται από περισσότερα από 500.000 τουβλάκια Λέγκο που δώρισαν οι κάτοικοι της πόλης τον τελευταίο χρόνο. Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, με τη βοήθεια γερανών, στην Πλατεία Ράμπιν, όπου χτιζόταν εδώ και 15 ημέρες.

Ο Πύργος πήρε το όνομά του από τον Όμερ Σαγιάγκ, τον 8χρονο λάτρη των Λέγκο που άφησε την τελευταία του πνοή το 2014. «Ήταν μια ιδέα της πρώην νηπιαγωγού του Όμερ. Τα τουβλάκια τα δώρισαν οι κάτοικοι, εταιρείες και κάποια τα αγοράσαμε με πόρους του δήμου» είπε εκπρόσωπος του δημάρχου.

Το προηγούμενο ρεκόρ του ψηλότερου πύργου από πλαστικά τουβλάκια το κατείχε το Μιλάνο από το 2015, με μια κατασκευή ύψους 35,05 μέτρων.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024