Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η περιπέτεια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων συνεχίζεται

Η περιπέτεια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων συνεχίζεται

Τα τελευταία ευρήματα από την αρχαιολογική ανασκαφή στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων παρουσιάζονται και φέτος σε έκθεση του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Τα τελευταία ευρήματα από την αρχαιολογική ανασκαφή στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων παρουσιάζονται και φέτος σε έκθεση του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Τα περισσότερα από τα ευρήματα αυτά αναμένεται να δώσουν μια νέα οπτική στις έρευνες και να έχουν ήδη τονώσει τις προσδοκίες των επιστημών για μεγάλες ανακαλύψεις στο μέλλον. Αρκετά από αυτά εκτίθενται σε δεξαμενές με νερό, καθώς βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της αφαλάτωσης.

Ο επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να θαυμάσει τον χάλκινο δίσκο, κομμάτια από χάλκινα αγάλματα, αλλά και τμήματα από τη χάλκινη διακόσμηση περίτεχνων ξύλινων επίπλων.

Η ανασκαφή στο χώρο του ναυαγίου χρονολογείται από το 2014 και τα ανάμεσα στο ευρήματα που φιλοξενούνται στην έκθεση είναι ένα χρυσό δαχτυλίδι, τμήμα από γυάλινα αγγεία, αλλά και κομμάτια από το ίδιο το σκαρί, όλα αντικείμενα που βοηθούν στην ανασύνθεση της εικόνας του σπουδαιότερου αρχαίου ναυαγίου.

Τα ευρήματα πλαισιώνονται από εποπτικό υλικό και βίντεο από την υποβρύχια έρευνα, στην οποία χρησιμοποιείται η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ξεχωριστή αξία δίνει στην έκθεση το ανασκαφικό ημερολόγιο του Λάζαρου Κολώνα, του αρχαιολόγου που επέβλεψε την έρευνα του 1976 από τον Γάλλο ωκεανολόγο Ζακ-Υβ Κουστώ και Έλληνες αρχαιολόγους, με λεπτομερέστατες περιγραφές των εργασιών και σχέδια της ανασκαφής και των ευρημάτων της. Μαζί εκτίθενται αντικείμενα που ανελκύσθηκαν φέτος και συνδέονται με την ανασκαφή του 1976.

Η έκθεση στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς) θα διαρκέσει έως τις 18 Μαρτίου 2018.

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024